Posteriesitykset

Posteriesitykset

Karelia Symposiumin toimikunta pyytää esityksiä postereiksi teemaan sopivista aiheista. Posterin lisäksi esittäjän tulee valmistautua pitämään 1-minuutin puhe Karelia Symposiumin yleisön edessä. Paras posteri palkitaan. 

Ilmoittautuminen posteriesityksen pitäjäksi 

Kuka tahansa voi tarjota teemaan sopivaa aihetta symposiumin yhteydessä järjestettävään posterinäyttelyyn. Hyvä posteri on informatiivinen ja helppotajuinen. Posterit lisätään Karelia Symposiumin sivuille sähköisessä muodossa ja pandemiatilanteen salliessa myös painatetaan.  

UEFin opiskelijoiden ja tutkijoiden tulee käyttää ePosterin mallia. Muistathan siis verkkoon tulevan version posteristasi. 

UEFin posterimallit 

Ilmoittautumislomake posteriesityksen pitämiseksi, haku on avoinna 17.1.-25.3.2022. 

Lähetä posterisi 25.3.2022 mennessä osoitteeseen miia.savolainen@uef.fi. 

Ohjeet 1-minuutin puheen pitämiseksi 

1-minuutin puheen tulee olla hissipuheen tyyppinen tiivistetty ilmaus tutkimuksestasi. Puheet pidetään auditoriossa yleisön edessä ilman taukoja tai mahdollisuutta esittää/vastata kysymyksiin. Jokaisen esiintyjän tulee valmistella yksi PowerPoint dia, joka näytetään valkokankaalla puheen ajan. Dian ei tule olla kopio posterista, vaan hyvin muotoiltu tiivistelmä, jolla on iskevä otsikko ja tätä tukevaa tekstiä ja /tai kuva (huom. ei liikaa tekstiä!). 

UEFin opiskelijoiden ja tutkijoiden tulee käyttää UEFin PowerPoint mallipohjaa: 

UEFin PowerPoint mallipohja 

1-minuutin puheen tarkoitus

1-minuutin puheen tarkoituksena on luoda ikimuistoinen, innostava ja positiivinen kuva tutkimusaiheesta. Sen tarkoituksena on herättää yleisön mielenkiinto ja saada heidät innostumaan niin, että he hakeutuvat esityksen jälkeen posterisi ääreen saadakseen aiheesta lisätietoa. Sinulla on vain ja ainoastaan 60 sekuntia aikaa puhua yleisö puolellesi. Tässä ajassa sinun tulisi pystyä vakuuttavasti kertomaan ainakin: 

    • Kuka olet? 
    • Mikä on posterisi aihe? 
    • Miksi aihe on tärkeä? 
    • Mitkä ovat tutkimuksesi tärkeimmät löydökset/päätelmät? 
    • Kuinka tutkimusaiheesi liittyy laajempaan tieteelliseen ja/tai yhteiskunnalliseen kontekstiin? 

Hyvä puhe houkuttelee useita vierailijoita posterillesi ja auttaa sinua keräämään ääniä. Ikimuistoinen puhe jo itsessään saattaa innoittaa yleisöä antamaan äänensä sinulle. Eniten ääniä kerännyt posteri palkitaan. 

Parhaan posterin palkinto 

Paras posteri palkitaan Symposiumin lopuksi. Symposiumin aikana yleisö saa äänestää parasta posteria ja jokaisella henkilöllä on yksi ääni. Symposiumiin osallistuvat voivat äänestää parasta posteria symposiumin ajan tämän linkin kautta (aukeaa 7.4.2022).