Mentorointi
MENTORIKSI VÄITÖSKIRJATUTKIJALLE?
Kestävyysmurros-tohtorikoulutuspilotti SusTrassa jokaisella väitöskirjatutkijalla on mentori tai ohjaaja jolla on vahva työelämäkokemus yliopistomaailman ulkopuolelta. Tohtoripilotoinnin tavoitteena on mm. lisätä tohtorikoulutettujen liikkuvuutta eri organisaatioiden välillä, kannustaa monipuolisille tutkijanurille sekä lisätä tohtoreiden työllistymistä laajasti yhteiskunnan eri sektoreille.
Jokainen mentori haetaan yksilöidysti kullekin tutkijalle. Painotus mentoroinnissa voi olla enemmän väitöskirjan sisällöissä, henkilökohtaisissa urasuunnitelmissa tai painottua kumpaankin, riippuen väitöskirjatutkijan toiveista. Toiveista keskustellaan ennen yhdistämistä jotta luodaan kummallekin antoisa vuorovaikutussuhde.
SusTra-mentoriksi ryhtymisen edellytyksiä
- Motivaatio tehtävään; väitöskirjatutkijan työn kokonaisvaltainen tukeminen sekä oman osaamisen jakaminen
- Väitöskirjatutkijan urasuunnittelun ja henkilökohtaisten tavoitteiden tukeminen
- Sisällöllinen tukeminen väitöskirjatyön aihepiiristä
- Mentorilla ei tarvitse olla tohtoritutkintoa, mutta se on suotavaa
- Sitoutuminen tohtoripilotin ajaksi (2025-2027)
- Tapaamisten määrä on vähintään 2 kertaa vuodessa, ne voivat olla kasvokkain tai etänä, suositus on tavata ainakin kerran kasvokkain
- Mentori voi osallistua SusTra tohtoripilotin symposiumeihin ja seminaareihin mutta sitä ei edellytetä
Pilotin yleisenä tavoitteena on osaamisen huoltovarmuus ja SusTrassa kohdennetummin kestävyysmurroksen toteuttaminen ja tutkimuksen & työelämän hedelmällinen vuorovaikutus.