Yhdistys

UEF Kuopion ylioppilaskuoro

UEF Kuopion ylioppilaskuoro on Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro. Kuoro perustettiin Kuopion yliopiston kamarikuorona syksyllä 1989. Syksystä 2019 alkaen kuoron johtajana toimii Richard Nicholls. Aiemmin kuoronjohtajina ovat toimineet Eveliina Modinos, Anni Pesälä, Taru Parviainen, Anna Kosola, Anne-Christine ”Tintti” Tinkala, Hanna Salminen, Sanna Ketola, Kirsi Mäki, Mari Kukkonen ja Jorma Hannikainen.

Nykyisen kuoron jäsenet ovat pääosin Itä-Suomen yliopiston opiskelijoita, mutta myös eri aloilta valmistuneita laulunharrastajia.

Kuoron ohjelmisto on monipuolista ja haastavaa – tangosta aina kansanmusiikkiin ja moderneihin suomalaisiin teoksiin. Kuoro konsertoi yleensä kaksi kertaa vuodessa, jouluna ja keväällä. Konsertit ovat yleensä moniosaisia, joissa on jokin kantava yhdistävä teema. Lisäksi kuoro esiintyy Yliopiston omissa juhlissa sekä ainejärjestöjen vuosijuhlissa ja muissa tapahtumissa.

Yhdistyksen säännöt:

UEF Kuopion ylioppilaskuoro ry säännöt

Hallitus

Kuoro järjestää sääntömääräiset yleiskokoukset keväällä ja syksyllä. Syyskokouksessa valitaan puheenjohtaja ja hallitus tulevalle kalenterivuodelle. Hallitus yhdessä kuoronjohtajan kanssa vastaa kuoron toiminnasta ja taloudesta. Hallitus toimii yhteistyössä, ja jokainen pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan. Hallitustoimintaan ei tarvita kokemusta, ja kuorolaisia kannustetaan lähtemään mukaan hallitukseen.

Vuoden 2022 hallituksessa toimivat:

Heta Orava (puheenjohtaja)
Pinja Mertano
Pilvi Puhkala
Marja Juutilainen
Venla Tiilikainen
Noora Konga
Maria Rissanen (varajäsen)
Henna Pitkänen (varajäsen)

Kuoronjohtaja

Kuoronjohtaja vastaa kuoron taiteellisesta johtamisesta. Tähän kuuluu mm. ohjelmiston suunnittelua, teosten sovittamista, kuoroharjoitusten valmistelua ja johtamista sekä kuoron johtamista esiintymisissä.

Syksystä 2019 alkaen kuoron johtajana on toiminut Richard Nicholls. Katso kuoronjohtajan esittely alta!