Oletko kiinnostunut päivittämään osaamistasi metsätieteiden ajankohtaisissa kysymyksissä? Itä-Suomen yliopiston ja Helsingin yliopiston järjestämät Metsätieteiden osaamismerkki –koulutukset tarjoavat metsäalan ammattilaisille suunnattua tutkimukseen perustuvaa tietoa.

Koulutukset on rakennettu työelämälähtöisesti sekä toteutuksen että käsiteltävien aihepiirien osalta. Kurssien aiheissa painotetaan ajankohtaisia teemoja sekä tutkimuksen ja käytännön yhdistämistä. Koulutuksiin osallistumisesta saat todistuksen.

Kurssit on suunniteltu niin, että ne soveltuvat hyvin metsänhoitajan tai metsätalousinsinöörin taustalla oleville metsäammattilaisille. Koulutukset ovat hyvä mahdollisuus ammatillisen osaamisen päivittämiseksi myös niille, jotka eivät ole tällä hetkellä työelämässä.

Pystynkö osallistumaan koulutuksiin töiden ohessa?

Voit osallistua koulutuksiin verkossa ja suorittaa kursseja joustavasti oman aikataulusi mukaan. Kurssialustana toimii DigiCampus-oppimisympäristö. Kurssien sisällöt perustuvat pääosin videoluentoihin ja verkkotehtäviin, mutta kursseilla on myös Teamsin/Zoomin kautta järjestettäviä tapaamisia. Mahdolliset lähiopetuspäivät on täsmennetty kurssien kuvauksissa.

Miten ja milloin voin ilmoittautua?

Ensimmäiset Metsätieteiden osaamismerkki -koulutukset käynnistyvät vuoden 2023 syksyllä.

Tiedotamme tällä sivulla seuraaviin koulutuksiin ilmoittautumisesta.

Kurssien ilmoittautumisajat:

  • Metsä- ja ympäristöpolitiikan ohjauskeinot: ilmoittautuminen päättynyt
  • Monimuotoisuus ja metsien käyttö: ilmoittautuminen päättynyt
  • Metsätuhot muuttuvassa ilmastossa: ilmoittautuminen päättynyt

Kurssin Metsäalan neuvottelutaidot ilmoittautuminen täsmennetään syysk-lokakuun 2023 aikana.

Löydät alta tarkempia tietoja koulutuksista ja niiden aikataulusta. Koulutukset ovat Metsäalan neuvottelutaidot -kurssia lukuun ottamatta maksuttomia.

Koulutushankkeen on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa www.mmsaatio.fi