Pukeutumisetiketti: Tumma puku

Iltatilaisuuteen on pukukoodina dark suit/tumma puku (formal). Etikettinä tumma puku tarkoittaa juhlavaa ja arvokasta pukeutumista.

Miehelle tämä tarkoittaa mustaa tai tummansävyistä pukua. Kangas voi olla hillitysti raidallinen, mutta ei selvää liituraitaa. Puvun kanssa käytettävä paita on erityisesti juhlavammissa tilaisuuksissa valkoinen, mutta myös muu hillitty väri käy. Kenkien tulisi olla puvunkengät. Kravatin tai rusetin väri on vapaa, mutta juhlavin valinta on helmenharmaa kravatti tai musta rusetti.

Miehen tumma puku ei tarkoita, että myös naisen asun täytyy olla tumma. Naisilla tumma puku-pukukoodi tarkoittaa juhlavasta materiaalista valmistettua asua. Naisen asu voi olla yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku. Klassinen tumma puku -asu naisella on esimerkiksi sievä pikkumusta, mutta värejä ei tarvitse kaihtaa. Asun kanssa valitaan siro juhlalaukku. Kenkien tulisi olla juhlakengät, korolla tai ilman. Tärkeintä on, että kokonaisuus on juhlava.