Ajankohtaista

29.11.2022 Data ja analytiikka -webinaari klo 9-12

Data ja analytiikka -seminaari – Kerää, hallitse ja analysoi dataa: Kun maailma verkottuu ja yritysten toiminta digitalisoituu, data on yrityksille ja organisaatioille keskeinen raaka-aine ja polttoaine. Data-analytiikka luo asiakasymmärrystä ja auttaa rakentamaan yhä parempaa asiakaskokemusta. Analytiikka mahdollistaa kannattavuuden parantamisen, joka on vaatimus kilpailussa menestymiselle. Analytiikan ja tekoälyn avulla datasta on mahdollista kehittää kokonaan uusia toimintatapoja, palveluja ja uudenlaista liiketoimintaa. Olennaista on se, kuinka datamassasta päästään aitoihin hyötyihin. Haaste ei nykyisin yleensä ole datan saatavuus, vaan pikemminkin oleellisen datan löytäminen suuresta datamassasta ja sen jalostaminen merkitykselliseksi tiedoksi. Siksi avainasemassa ovat liiketoiminnasta johdetut tavoitteet datan hyödyntämiselle. Myös perustan on oltava kunnossa eli dataa on kerättävä, varastoitava ja hallittava ammattimaisesti. Data auttaa paitsi ymmärtämään, myös ennustamaan liiketoiminnan kehitystä. Parhaimmillaan analytiikka toimii työkaluna liiketoiminnan johtamisessa. Seminaarin tarkoitus on antaa ideoita datan hyödyntämisessä kokonaisvaltaisesti, liiketoimintatavoitteiden suunnittelusta lähtien.

 

Pääpuhujana seminaarissa on Heidi Kananen, jolla on kyky kuvata monimutkaisia asioita selkeästi ja inspiroivasti. Hän uskoo, että datan ja tekoälyn hyödyntäminen lisää yritysten kannattavuutta ja mahdollistaa parempien palvelujen kehittämisen. Heidi Kananen (KTM, YTM) toimii Kaleva Median myyntijohtajana. Hän vastasi aiemmin Kaleva Median data- ja tutkimuspalveluiden liiketoiminnasta kehittäen asiakkaisiin, myyntiin ja markkinointiin liittyviä data-, analytiikka- ja tekoälyratkaisuja. Hän on tekoälyn liiketoiminnallisen hyödyntämisen kouluttaja. Heidi on toiminut myös talousjohtamisen konsulttina ja yrityssparraajana.

 

Seminaariohjelma 29.11.2022 klo 9-12:

  • Klo 9.00-10.30: Heidi Kananen: Datalla vai mutulla? Tekoälyn lyhyt oppimäärä.
    • Tekoäly muuttaa maailmaa ja työelämää nopeasti:
      • Miksi meidän tulee kiinnostua datasta?
      • Mikä data on tärkeää?
      • Miten data luo bisneshyötyjä?
      • Mitä yritysjohtajien ja asiantuntijoiden tulee tietää tekoälystä?
      • Mitä tekoäly oikeastaan on?
      • Miten kone oppii?
      • Miten lähdetään liikkeelle?
    • Heidi avaa tekoälyn toiminnan perusteita käytännönläheisesti ja kertoo, kuinka se yhdistetään arkielämän liiketoimintaan käytännön tasolla. Heidi herättelee bisnespäättäjät ja asiantuntijat siihen, miten he pystyvät hyödyntämään tekoälyä omassa organisaatiossaan.
      Tallenne: https://youtu.be/0qtSEBOBJ24
  • Klo 10.30-10.45: Tauko.
  • Klo 10.45-11.20: TkT Tuomas Lahtinen (Loihde AI): Tekstimuotoisen datan hyödyntäminen kehittämisessä ja prosessi-automaatiossa: kaksi case-esimerkkiä.
    Tallenne: https://youtu.be/GVsOdWfKL4A
  • Klo 11.20-11.55: Ville Vakkilainen (Innofactor): Innofactor – Aalto-yliopiston pitkäaikainen datakumppani.
    Tallenne: https://youtu.be/LM1xri-ugug
  • Klo 11.55-12.00: FT Keijo Haataja: Seminaarin päätös.
Esityskalvot löytyvät täältä: https://bit.ly/3UlkdPQ
Anna tapahtumasta palautetta: https://forms.office.com/r/gS1waXcyk8

21.-23.11.2022 ITIL4 Direct, Plan and Improve -koulutus

ITIL4 jatkokurssi, joka tarjoaa oppia kuinka rakentaa omasta organisaatiosta oppiva ja parantuva IT organisaatio.
Pakollisen tentin hinta on 558€/per osallistuja (sis. alv. 24%)
HUOM. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.11.2022

16.-17.11.2022 PRINCE2 Foundation -koulutus

Ilmoittautuminen PRINCE2 projektinhallinta sertifikaatti koulutukseen on nyt auki.
Pakollisen tentin hinta on 558€ (sis. alv. 24%).
HUOM. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.11.2022

Ilmoittautuminen: https://oppia.fi/registration?voucher=ZVN7H46X

08.11.2022 XR-teknologia ja Metaverse

Seminaarissa käydään läpi XR-tekniikkaa ja keskitytään XR:n käyttötapauksiin erilaisissa asiakasympäristöissä, ja samalla esitellään esimerkkien kautta, miten XR:n avulla voidaan tehostaa prosesseja. Kaikille osallistuneille tarjotaan myös valikoituja ilmaissovelluksia omatoimiseen XR-ominaisuuksien testaamiseen.

Keskeisenä aiheena on myös käsite Metaverse. Sitä käytetään tyypillisesti kuvaamaan Internetin tulevaa iteraatiota, joka koostuu pysyvistä, jaetuista 3D-virtuaalitiloista, jotka on linkitetty yhteiseen interaktiiviseen virtuaaliuniversumiin. Teemme myös syväluotauksen Metaverseen ja sen eri käyttökohteisiin.

Seminaarin jälkeen osallistujilla on hyvät perustiedot Metaversestä ja siitä, miten Metaverseä voidaan hyödyntää liiketoiminnassa nyt ja tulevaisuudessa.

27.-28.10.2022 Tekoälykoulutus

Tuota edellämainittua seminaaria seuraa 2 päiväinen tekoälykoulutus. Ari Hovin edustaja Hannu Järvi tulee antamaan tiukan kaksi päiväisen setin joka sisältää mm.:
Mitä jokaisen tulee tietää tekoälystä?
Datan, analytiikan ja tekoälyn tuomat mahdollisuudet.
Datan ja AI:n hyödyntämisen vaatimukset
Ilmoittautuminen viimeistään 13.10.2022

Ilmoittautumislinkki: https://oppia.fi/registration?voucher=AMC5J6ER

25.10.2022 Asiakaskokemus -webinaari

Miten muodostuu digitaalinen asiakaskokemus ja mitkä tekijät vaikuttavat kokemuksen muodostumiseen? Tekoälyllä ja robotiikalla voi parantaa sekä tehostaa asiakaspalvelua merkittävästi, esimerkiksi automatisoimalla manuaalisia ja usein toistuvia työtehtäviä. Tule maksuttomaan seminaariin kuuntelemaan asiakaspalvelun uusimmista teknologisista toteutuksista ja tulevaisuudesta.

Pääpuhujana seminaarissa Mikko Koivisto (Service Design Director, Digitalist): Mikko on tunnustettu ja palkittu palvelumuotoilun uranuurtaja. Hän on vaikuttanut merkittävästi palvelumuotoilun kehittymiseen osaamisalana sekä sen käytön yleistymiseen Suomessa ja maailmalla. Mikko on taustaltaan teollinen muotoilija (TaM) ja omaa vuosien kokemuksen asiakaskokemuksen johtamisesta ja asiakaslähtöisestä kehittämisestä. Mikko on aktiivinen muotoilun kansainvälisissä verkostoissa ja toiminut laajasti alansa luottamustehtävissä. Hänet on palkittu iF Design Awardilla, Global Service Design Awardilla sekä useammalla Vuoden Huiput -palkinnolla. Mikko valittiin vuoden 2017 Ornamo-palkinnon saajaksi palvelumuotoilun pioneerityöstään ja muotoilun osaamisalan uudistamisesta. Mikko on myös suosittu luennoitsija ja kouluttaja.

Ohjelma:

    • Klo 9:00-9:30: Professori Pekka Toivanen (UEF): ”Mihin AI ja robotiikka antavat mahdollisuuksia osana palveluja?”
      Tallenne: https://youtu.be/uSuVROZPvwE
    • Klo 9:30-11:00: Mikko Koivisto (Digitalist Group Oyj): ”Asiakaskokemuksen kehittämisen rakennuspalikat”
      Tallenne: https://youtu.be/IHejs4HySYc
    • Klo 11:00-11:05: Tauko.
    • Klo 11:05-11:55: Jyrki Tirkkonen (Istekki Oy): ”Esimerkkejä sote-toimialan digitaalisista ratkaisuista ja ohjelmistorobotiikasta”
      Tallenne: https://youtu.be/XLCV-5Af6S4
    • Klo 11:55-12:00: FT Keijo Haataja (UEF, DAIM-hanke): Seminaarin päätös.
Anna palautetta tästä tapahtumasta: https://forms.office.com/r/wxeVAQFH42

11.10.2022 Industry 4.0 -webinaari

Heipä hei!

DAIM-hankkeen syksyn ohjelma lähtee liikkeelle puoli päivää kestävällä Industry 4.0 -webinaarilla. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät linkin takaa.

Industry 4.0 -webinaari (Zoom)

11.10.2022 Industry 4.0 -webinaari

Heipä hei!

DAIM-hankkeen syksyn ohjelma lähtee liikkeelle puoli päivää kestävällä Industry 4.0 -webinaarilla. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät linkin takaa.
Ilmoittautuminen ja ohjelma

26.-27.4.2022 Tietoturvallinen palvelutuotanto

Hei kaikki!
Nyt olisi tarjolla tietoturvakoulutusta, jossa tarkastellaan mm. tietoturvariskejä joihin yrityksen johdon kannattaisi erityisesti kiinnittää huomiota, tyypillisiä tietoturvaloukkauksia sekä opetellaan toteuttamaan tietoturvastrategia.

Koulutuksesta tulee myös tallenne, joka löytyy DAIM-Yritykset Teams ryhmästä.

Ilmoittautuminen: https://forms.office.com/r/bcE3kDcPZ8

31.8.2021: Pilvialustat palvelutuotannon tehostamisen tukena-webinaari

Tällä hetkellä mukana puhumassa Amazon Web Services 9-12 ja 13-15 Atea Finland Oy:ltä Mikko Vesin kertoo Azuren tekoälyominaisuuksista.

Ilmoittautuminen: https://forms.office.com/r/sZmHYGuzDH

Edit: Mukaan tapahtumaan pääset täältä

Ohjelma:

9.00-9.05 Tervetuloa

9.05-12.00 Amazon Web Services

  • Esittelyt ja alustus –  ensimmäinen Amazon-salaisuus, Jarkko Elo
  • Tekoäly ja koneoppiminen AWS-alustalla, Jukka-Pekka Ahonen
  • Tauko
  • Gofore puheenvuoro- AuroraBot: AuroraAI -verkostoon liittyvän chatbotin esittely ja arkkitehtuuri AWS-pilvessä, Pasi Lehtimäki, johtava konsultti ja tekoälyasiantuntija, Gofore & Tuomas Paulin, pilviasiantuntija, Gofor
  • Toinen Amazon-salaisuus, Jarkko Elo
  • Chatbotin interaktiivinen evoluutio – LIVE DEMO, Jukka-Pekka Ahonen
  • Q&A, loppusanat Jarkko Elo

13.00-15.00 Microsoft Azuren tekoälyominaisuudet esimerkkien kautta – Mikko Vesin Atea Finland Oy

6.5.2021 Etätoimistolla käryää digi -webinaari

Tervetuloa Etätoimistolla käryää digi -webinaariin 6.5.2021 klo 11-16. Lavalla on poikkeuksellisen upea tähtikaarti: palkittu teknologianainen ja teknologiavaikuttaja Maria Ritola, millenniaalihakkeri ja Team Whackista tuttu mediapersoona Laura Kankaala sekä palkittu yrittäjä, futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen.  Webinaarin teemoina ovat työn murros, tulevaisuuden työ, miten suojata tiedot pahantahtoisilta hakkereilta ja identiteettivarkailta sekä ihmisen ja koneiden erot digitalisaatiossa. Kun nämä kaverit päästetään esiintymään, alkaa syntyä kunnon digikäry!!!

Mukaan mahtuu vain 150 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten ole nopea ja nappaa paikkasi heti!

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Pohjois-Savon digihankkeet: Yritys Oppii ja Menestyy 2 (ESR, ELY), Digitaalinen ja Älykäs Palvelutuotannonhallinta (ESR, ELY) sekä Digiteknologian TKI-ympäristö (EAKR, Pohjois-Savon liitto)

Ilmoittautuminen

21.4.2021 IAM-Webinaari

Ilmoittautuminen

 

15-16.4.2021 IAM-koulutus (Identity & Access Management-koulutus)

Identity and Access Management-koulutus mainos

(Sama tekstinä, mikäli kuva ei näy oikein)

Sisältö:

  • Käyttövaltuushallinnan perusteet (terminologia, IAM viitekehys, tietosuoja ja käyttövaltuushallinta, tiedonhallintalaki, arkkitehtuurit, perusprosessit, soveltuvat lait ja vaatimukset)
  • Roolimallit
  • IAM hanke projektina
  • IAM hankkeen kilpailuttaminen
  • Perustietoturvaohjeistuksen viitekehys

Kouluttaja: Intragen Oy

  • Intragen on valituilla osa-alueilla keskittynyt tietoturvallisuutta edistäviin palveluihin ja alueensa johtava eurooppalainen palvelutalo. Ymmärrämme asiakkaidemme tieto-ja kybertyrvaan liittyviä organisaatioiden tarpeita sekä hyvän hallintotavan tärkeyttä. Palveluiden laatua tukevat tavoitteet ovat hyvä hallintotapa, vaatimustenmukaisuus, riskien analysointi ja auditointi. Tarjoamme asiakkaidemme ratkaisuja, niihin liittyviä lisenssejä, konsultointia, käyttöönottoja ja koulutusta.

Ilmoittautuminen

5.1 & 7.-8.1.2021 ITIL4 Create, Deliver and Support -koulutus

ITIL® 4 Create, Deliver and Support -valmennus opettaa Integroimaan erilaisia arvovirtoja ja aktiviteetteja IT:n mahdollistavien palveluiden ja tuotteiden luomiseksi ja toimittamiseksi sekä tukemiseksi. Moduuli myös opettaa, kuinka tuottaa innovatiivisia ja luotettavia teknologian mahdollistamia palveluita yhä kilpailluimmilla markkinoilla. Kurssi on suunnattu IT-johdolle, kuten tietohallintojohtajille ja -päälliköille, senior-tason IT-päälliköille, projektipäälliköille, tiiminvetäjille, IT-asiantuntijoille sekä IT-päälliköille ja -konsulteille. Kurssi soveltuu hyvin myös kaikille niille, joiden työtehtävät käsittävät IT-palveluiden ostamiseen tai hyödyntämiseen liittyviä tehtäviä.

Kurssilla on pakollinen sertifiointi tentti, jonka voi suorittaa verkkotenttinä itselleen sopivana aikana (hinta 350 € / alv 0%, 434 € / alv 24%). Esivaatimuksena on ITIL4 Foundation.

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevasta linkistä 22.12.2020 mennessä (koulutus on tarkoitettu vain DAIM-hankkeen asiakasyrityksille):

https://oppia.fi/ilmoittautuminen.php?voucher=XBY9P2DH

 

1.12.2020 Saavutettavuus-työpaja

DAIM-hankkeen ensimmäinen työpaja järjestetään 1.12.2020 ja sen aiheena on saavutettavuus. Työpaja kestää 1 päivän.

Työpajan sisältö:
Saavutettavuuden käsittely yleisistä vaatimuksista mm. mitä tarkoittaa, laki ja sen velvoitteet, saavutettavuuden mittaaminen ja periaatteet sekä saavutettavuuden huomioiminen käytännössä (eli sisällön saavutettavuus käytännön esimerkkien avulla).

Kouluttaja:
Kari Selovuo, joka on IAAP (International Association of Accessibility Professionals) jäsen ja sertifioitunut saavutettavuusasiantuntija CPWA (CPACC + WAS).

Ilmoittautuminen:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Lp-HhwRz8ku68mPn-D88NLGBqLcvn9dFmUv2gMeEKC9URUUyQzYyVFVLNkkzV09YQ0xaSzNHMEZZTS4u

Älyä asiakaspalveluun-digiartikkeli julkaistu

Oodia Median ensimmäinen julkaisu on nähnyt päivänvalon ja siitä löytyy seuraava digiartikkeli: Älyä asiakaspalveluun

Koko näköislehden löydät täältä: Näköislehti

 

19-21.10.2020 ja 26.10.2020 Palvelunhallinta ja palvelumuotoilu digiajalla

Palvelunhallinta ja palvelumuotoilu digiajalla -kurssin tavoitteena on antaa osallistujalle yleiskuva, miten digitaalisia palveluita voidaan hallita ja johtaa digitaalisessa taloudessa ja miten palveluita voidaan suunnitella täyttämään kasvavat automaatiotarpeet. Kurssin jälkeen osallistuja ymmärtää palvelunhallinnan hyödyt liiketoiminnalle, palveluntarjoamiseen liittyvät roolit ja toimintatavat sekä liiketoiminnan ajurit palveluautomaation taustalla. Osallistuja osaa nimetä palvelunhallintaan liittyvät kyvykkyydet, tunnistaa palvelunarvojärjestelmään ja arvoketjuun liittyvät osat sekä hahmotella palveluautomaatiomallin (Service Automation Blueprint) luonnoksen.
Ilmoittautuminen

2.10.2020 Digitaalisuutta palvelutuotantoon onlineseminaari

Palvelutuotanto on muuttumassa yhä digitaalisemmaksi ja älykkäämmäksi ja asiakkailla on yhä kovemmat odotukset palveluntarjoajia kohtaan. Digitaalisuutta palvelutuotantoon -seminaari tuo esille yritysten hyviä kokemuksia digitalisaation toteuttamisesta sekä työkaluja, menetelmiä ja hyviä käytäntöjä, joilla palveluita saadaan tuotettua ja tarjottua asiakkaille kustannustehokkaasti mutta modernilla ”twistillä”.
Ilmoittautuminen

DAIM-hankkeelle rahoituspäätös

DAIM-hanke sai myönteisen rahoituspäätöksen 30.6.2020 ELY-keskukselta. Digitaalinen ja Älykäs Palvelutuotannonhallinta (Digital and Intelligent Management of Service Operation, DAIM) -hanke on kaksivuotinen työllisyyden ja osaamisen edistämiseen sekä sosiaaliseen osallisuuteen liittyvä kehittämishanke. DAIM-hanketta koordinoi Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos. Hanke on osa DigiCenterNS Digital Innovation Hubin toimintaa. Hankkeen kokonaisbudjetti 392 883 eur, joka sisältää Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja valtion rahoitusta 314 306 €.