Elämänlaatua ruuasta -hanke

Vuoden 2023 lokakuussa päättyneen Elämänlaatua ruuasta -hankkeen tavoitteena oli edistää työelämän ulkopuolella olevien ravitsemusterveyttä sekä hakea työllisyydenhoidon ja ravitsemuksen yhtymäkohtia. Hanke toteutettiin terveyden edistämisen määrärahalla (STM) vuosina 2021-2023. Hanketoimijoita olivat Päijät-Sote (hallinnoija), Itä-Suomen yliopisto ja Vates-säätiö.

Hanke pyrki lisäämään työelämän ulkopuolella olevien tasavertaisia mahdollisuuksia  laadukkaaseen ruokaan ja kohentamaan heidän ruokaan liittyvää elämänlaatuaan, ravitsemusterveyttään sekä osallisuuden, toimijuuden ja arvokkuuden kokemuksia. Lisäksi hankkeessa tarjottiin ammattilaisille tietoa sekä kehitettiin työvälineitä ruuan ja ravitsemuksen integroimiseksi osaksi olemassa olevaa toimintakulttuuria työelämän ukopuolella olevien palveluissa. Kehittämistyötä tehtiin Päijät-Soten sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan piirissä sekä viiden Klubitalon toiminnassa. 

Siirry Elämänlaatua ruuasta -pääsivulle.

Toimijoiden logot