SomeBody® ja ruoka

SomeBody®-menetelmän ruokasovellus on tarkoitettu sosiaali-, terveys-, kuntoutus- ja kasvatusalan ammattilaisille kokonaisvaltaiseksi toimintatavaksi, jossa taustalla on ajatus biopsykososiaalisesta terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä. Ruokasovelluksen kehitystyössä KEHUVA-lähestymistapaa yhdisteltiin SomeBody®-menetelmään sekä menetelmässä käytettäviin harjoituksiin ja arviointimenetelmiin. Kehittämistyö tehtiin osana sosiaali- ja terveysministeriön (STM) rahoittamaa SomeBody menetelmäksi kuntien hyvinvointityöhön -hanketta (2018–2020). Tutustu hankkeen tuloksiin (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Hankkeessa kehitettiin myös SomeBody® ja ruoka -ohjaajakoulutusta, jonka koulutusmateriaalina toimii SomeBody® ja ruoka -käsikirja (Keckman ym. 2021). Lisätietoja Somebodysta® ja SomeBody® ja ruoka -sovelluksesta löydät Satakunnan ammattikorkeakoulun SomeBody-sivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Somebody ja ruoka -käsikirjan kannen kuva

SomeBody® ja ruoka- sovellukseen liittyvät julkaisut ja opinnäytetyöt:

Keckman, M., Kiviluoma-Ylitalo, M., Helkkola, L. (2021). SomeBody® ja ruoka -käsikirja: Kehotietoisuus ja ruokasuhde hyvinvoinnin edistäjänä. Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Janhonen, A., & Kynnysmaa, L. (2022). RuokaSomeBodyn vaikutus työhyvinvointiin: Kvasikokeellinen interventiotutkimus. Opinnäytetyö, SAMK.