PIENPOLTTOSIMULAATTORI

PIENPOLTTOSIMULAATTORI -hanke

Vauhtia puun pienpolttolaitteiden kehitykseen

Pohjois-Savon Liiton, Itä-Suomen yliopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun sekä yritysten toteuttama kehityshanke (A72189 ja A72192)

Kesto: 1.10.2016-31.5.2019.

Hankkeessa luotiin uudenlainen toimintamalli tutkimuslaitosten ja yritysten väliseen tulisijoihin liittyvään TKI-toimintaan. Toiminta keskittyi mobiilin testauslaboratorion kehittämiseen, jossa yritysideoita, pilotointeja, päästötestauksia ja koulutusta on helppo, nopea ja yksinkertainen toteuttaa kustannustehokkaasti. Pienpolttosimulaattorin avulla parannetaan tulisijojen polttotekniikkaa, testataan tulisijojen automatisointia ja älykästä teknologiaa sekä vähennetään nokipäästöjä. Hanke tuottaa uusia ideoita uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämiseksi ja kaupallistamiseksi yrityksissä.

Kiinnostaako tutkimus tai testaustoiminta pienpolttosimulaattorissa. Lue lisää (linkki pienpolttosimulaattorin sivulle). 

Linkki simulaattorin esittelyvideoon. 

Linkki simulaattorin esittelyposteriin.

Ota yhteyttä!

Yliopistotutkija Jarkko Tissari, Itä-Suomen yliopisto, pienhiukkas- ja aerosoliteknologian laboratorio, p. 040 355 3237, jarkko.tissari(at)uef.fi