Osa 1. Alkulämmittelyä
Osan tavoitteet:
- Alustaa lyhyesti, mistä KEHUVA-lähestymistavassa on kyse
- Herättää pohtimaan, miten ruoka-, ravitsemus- ja kehoteemat näkyvät omassa työssä
- Auttaa tunnistamaan, millä tavoin näitä teemoja käsitellään ja miten niitä lähestytään omassa työssä
Osan tehtävät:
- Oppimispäiväkirjan kirjoittaminen
Johdanto teemaan
KEHUVA-lähestymistapa on kehitetty STM:n terveyden edistämisen määrärahasta rahoitetussa kolmevuotisessa (2017-2019) KEHUVA-hankkeessa (Kehonkuva hyvinvoinnin perustana). Kehitetyn työotteen ja siihen sisältyvien työkalujen avulla pyritään katkaisemaan heikkoon itsearvostukseen, kehotyytymättömyyteen ja terveyttä heikentäviin ruokailutottumuksiin liittyvä kierre ja siten vahvistamaan yksilön toimintakykyä.
Lisätietoja KEHUVA-hankkeesta löydät täältä.
Tehtävä 1. Oppimispäiväkirjan kirjoittaminen
Pohdi alla olevia kysymyksiä oppimispäiväkirjaasi. Jos et käsittele ruoka- tai kehoteemoja nykyisessä työssäsi, mutta olet käsitellyt niitä työssäsi aiemmin tai tulet esim. valmistuessasi käsittelemään, voit pohtia kysymyksiä näiden kautta. Vaihtoehtoisesti voit myös pohtia kysymyksiä yleisesti sosiaali-, terveys- ja/tai nuorisoalan näkökulmasta.
- Miten ruoka- ja kehoteemat näkyvät työssäni?
- Millä tavoin käsittelen näitä teemoja työssäni?
- Millaisia tavoitteita teemojen käsittelyyn työssäni liittyy?
- Mistä tavoitteet ruoka-ja/tai kehoteemojen käsittelyyn tulevat?
- Voit myös pohtia, koetko työssäsi tekeväsi ruoka- ja ravitsemuskasvatusta? Jos et, niin miksi et.
Huom. Oppimispäiväkirjapohjan saat ladattua itsellesi koulutuksen etusivulta.