Osa 1. Alkulämmittelyä

Osan tavoitteet:

  • Alustaa lyhyesti, mistä KEHUVA-lähestymistavassa on kyse
  • Herättää pohtimaan, miten ruoka-, ravitsemus- ja kehoteemat näkyvät omassa työssä 
  • Auttaa tunnistamaan, millä tavoin näitä teemoja käsitellään ja miten niitä lähestytään omassa työssä

Osan tehtävät:

  1. Oppimispäiväkirjan kirjoittaminen

Johdanto teemaan

KEHUVA-lähestymistapa on kehitetty STM:n terveyden edistämisen määrärahasta rahoitetussa kolmevuotisessa (2017-2019) KEHUVA-hankkeessa (Kehonkuva hyvinvoinnin perustana). Kehitetyn työotteen ja siihen sisältyvien työkalujen avulla pyritään katkaisemaan heikkoon itsearvostukseen, kehotyytymättömyyteen ja terveyttä heikentäviin ruokailutottumuksiin liittyvä kierre ja siten vahvistamaan yksilön toimintakykyä.  

Lisätietoja KEHUVA-hankkeesta löydät täältä.

Tehtävä 1. Oppimispäiväkirjan kirjoittaminen

Pohdi alla olevia kysymyksiä oppimispäiväkirjaasi. Jos et käsittele ruoka- tai kehoteemoja nykyisessä työssäsi, mutta olet käsitellyt niitä työssäsi aiemmin tai tulet esim. valmistuessasi käsittelemään, voit pohtia kysymyksiä näiden kautta. Vaihtoehtoisesti voit myös pohtia kysymyksiä yleisesti sosiaali-, terveys- ja/tai nuorisoalan näkökulmasta. 

  1. Miten ruoka- ja kehoteemat näkyvät työssäni? 
  2. Millä tavoin käsittelen näitä teemoja työssäni? 
  3. Millaisia tavoitteita teemojen käsittelyyn työssäni liittyy? 
  4. Mistä tavoitteet ruoka-ja/tai kehoteemojen käsittelyyn tulevat? 
  5. Voit myös pohtia, koetko työssäsi tekeväsi ruoka- ja ravitsemuskasvatusta? Jos et, niin miksi et. 

Huom. Oppimispäiväkirjapohjan saat ladattua itsellesi koulutuksen etusivulta.

Siirry 2. osaan >

Verkkokoulutuksen etusivulle