Toimintamallit
Toimintamallien lähtökohdat ja tavoitteet
Ruokakasvatustoiminnassa vahvistetaan:
- Moninäkökulmaista ajattelua mustavalkoisen ajattelun sijaan
- Lasten ja nuorten omien näkökulmien huomioimista aiempaa joustavammin ja avoimemmin
- Aikuisten ja lasten vastavuoroista oppimista toisiltaan, tietoa yhdessä rakentaen
- Yksilöiden erilaisuuden ja erilaisten ruokatottumusten arvostamista
- Lasten ja nuorten toimijuutta ja voimaantumista
- Ruokailoa ja syömiseen liittyvää nautinnollisuutta
- Rohkeutta ottaa tieto osaksi omaa, toiset huomioivaa toimintaa.
Tutustu päiväkotien ja koulujen ruokakasvatuksen toimintamalleihin.
Tutustu kuntien ruokakasvatuksen toimintamalleihin ja työkaluihin.
Kaikille kasvattajille suunnattu KEHUVA-lähestymistapa on työote ja käytännön harjoituksia erilaisiin ruokakasvatusympäristöihin, joissa käsitellään ruoka- ja kehosuhteeseen liittyviä teemoja. Kohdistaa huomion myös ammattilaisen omaan keho- ja ruokasuhteeseen.