Etusivu

Tervetuloa Fotoniikan Instituutin verkkosivulle!

Fotoniikan Instituutti yhdistää kaikkea fotoniikan ja optiikan tutkimusta ja koulutusta Itä-Suomen yliopistossa. Monitieteinen instituuttimme on ainutlaatuinen kokoelma asiantuntijoita biologian, kemian, tietojenkäsittelyn, fysiikan ja sovelletun fysiikan aloilta. Instituutti juontaa juurensa siitä, että fotoniikka oli merkittävä tutkimusaihe jo silloin, kun Joensuun yliopisto perustettiin yli 50 vuotta sitten. Nykyään Fotoniikan Instituutti on maailmanlaajuisesti huipputasolla oleva tutkimusympäristö.

Seuraavat yliopiston yksiköt ovat osa Fotoniikan instituuttia:
Fysiikan ja matematiikan laitos
Tietojenkäsittelytieteen laitos
Kemian laitos
Ympäristö- ja biotieteiden laitos
Sovelletun fysiikan laitos
SIB Labs

Fotoniikan Instituutti on Fotoniikan tutkimusyhteisön (PHOTONICS) ydin Itä-Suomen yliopistolla. Fotoniikan tutkimusyhteisö (PHOTONICS) sai korkeimmat pisteet tutkimusaktiviteettien kansainvälisessä arviossa Itä-Suomen yliopistolla 2015-2018 ja kuuluu kärkihankkeisiin UEF Strategiassa 2030.  Fotoniikan Instituutti on myös osa Fotoniikan tutkimuksen ja innovaatioiden lippulaivaa (PREIN), ja Suomen Kansallista Valoon-Pohjautuvien Teknologioiden Infrastruktuuria (FinnLight) Kansallisessa Tutkimusinfrastruktuurin Tiekartassa (FIRI).

UEF on myös yhteistyöorganisaatio ainutlaatuisessa fotoniikan teollisuuden Photonics Center Ltd:ssä.

 

Tältä verkkosivulta löydät tietoa fotoniikan tutkimuksesta, koulutuksesta maisteriopinnoissa ja jatkuvassa oppimisessa, palveluista ja yhteistyömuodoista yritysten kanssa sekä tietoa Fotoniikan Instituutista.

Osa verkkosivuston sisällöstä on tarjolla vain englanniksi.

Fotoniikan Instituutti Twitterissä
Fotoniikan Instituutti Facebookissa
UEF-pääsivu sisältää myös fotoniikka-aiheisia uutisia

Yhteystiedot (englanniksi)

Sivuston suomenkielisistä materiaaleista
Verkkosivuston pääkieli on englanti.

Osa verkkosivuston sivuista, kuten tämä etusivu, löytyy myös suomeksi. Tunnistat tällaiset sivut navigointipalkin vieressä olevasta kielivalintanapista, jossa on teksti ”SUOMI (FINNISH)” ja Suomen lippu. Kielivalintanappia painamalla voit siirtyä suomenkieliselle sivulle.

Kaikkia verkkosivuston sivuja ei olla toteutettu suomeksi, koska monien teknisten termien kääntäminen olisi hankalaa. Täten myöskin sivuston valikot on toteutettu pelkästään englanniksi. Esimerkiksi tarjottavat palvelut on kuvattu suomeksi Collaboration-otsikon Services-alaotsikon alla.