Tervetuloa Fotoniikan tutkimuskeskuksen (aiemmin Fotoniikan Instituutti) verkkosivulle!

Fotoniikan tutkimuskeskus yhdistää kaikkea fotoniikan ja optiikan tutkimusta ja koulutusta Itä-Suomen yliopistossa. Monitieteinen tutkimuskeskuksemme on ainutlaatuinen kokoelma asiantuntijoita biologian, kemian, tietojenkäsittelyn, fysiikan ja sovelletun fysiikan aloilta. Tutkimuskeskus juontaa juurensa siitä, että fotoniikka oli merkittävä tutkimusaihe jo silloin, kun Joensuun yliopisto perustettiin yli 50 vuotta sitten. Nykyään Fotoniikan tutkimuskeskus on maailmanlaajuisesti huipputasolla oleva tutkimusympäristö.

Seuraavat yliopiston yksiköt ovat osa Fotoniikan tutkimuskeskusta:
Fysiikan ja matematiikan laitos
Tietojenkäsittelytieteen laitos
Kemian laitos
Ympäristö- ja biotieteiden laitos
Teknillisen fysiikan laitos
SIB Labs

Fotoniikan tutkimuskeskus on Fotoniikan tutkimusyhteisön (PHOTONICS) ydin Itä-Suomen yliopistolla. Fotoniikan tutkimusyhteisö (PHOTONICS) sai korkeimmat pisteet tutkimusaktiviteettien kansainvälisessä arviossa Itä-Suomen yliopistolla 2015-2018 ja kuuluu kärkihankkeisiin UEF Strategiassa 2030.  Fotoniikan tutkimuskeskus on myös osa Fotoniikan tutkimuksen ja innovaatioiden lippulaivaa (PREIN), ja Suomen Kansallista Valoon-Pohjautuvien Teknologioiden Infrastruktuuria (FinnLight) Kansallisessa Tutkimusinfrastruktuurin Tiekartassa (FIRI).

UEF on myös yhteistyöorganisaatio ainutlaatuisessa fotoniikan teollisuuden Photonics Center Ltd:ssä.

Tältä verkkosivulta löydät tietoa fotoniikan tutkimuksesta, koulutuksesta maisteriopinnoissa ja jatkuvassa oppimisessa, palveluista ja yhteistyömuodoista yritysten kanssa sekä tietoa Fotoniikan tutkimuskeskuksesta.

Osa verkkosivuston sisällöstä on tarjolla vain englanniksi.

Fotoniikan tutkimuskeskus X:ssä
Fotoniikan tutkimuskeskus Facebookissa
UEF-pääsivu sisältää myös fotoniikka-aiheisia uutisia

Yhteystiedot (englanniksi)

Sivuston suomenkielisistä materiaaleista
Verkkosivuston pääkieli on englanti.

Osa verkkosivuston sivuista, kuten tämä etusivu, löytyy myös suomeksi. Tunnistat tällaiset sivut navigointipalkin vieressä olevasta kielivalintanapista, jossa on teksti ”FI” (suomi) tai ”EN” (englanti) . Valitsemalla ”FI” voit siirtyä suomenkieliselle sivulle.

Kaikkia verkkosivuston sivuja ei olla toteutettu suomeksi, koska monien teknisten termien kääntäminen olisi hankalaa. Mikäli kielenvalinta ei ole mahdollista, kyseinen sivu on vain englanniksi.