Julkaisut ja tuotteet

Julkaisut, tuotteet ja kampanjat

Itä-Suomen yliopisto – reformi ja sen tekijät -kirja

Itä-Suomen yliopiston historiakirja ”Itä-Suomen yliopisto – Reformi ja sen tekijät” on ensimmäinen historiantutkimuksen menetelmillä tehty tutkimus yliopistofuusiosta Suomessa. Kirja julkistettiin yliopiston vuosipäiväjuhlassa 20. helmikuuta. Teoksen ovat kirjoittaneet yliopistotutkija Mikko Kohvakka ja vanhempi yliopistonlehtori Arto Nevala.

Joensuun ja Kuopion yliopistot yhdistyivät vuonna 2010 Itä-Suomen yliopistoksi. Historiakirjassa tarkastellaan niitä moninaisia tekijöitä, jotka johtivat Itä-Suomen yliopiston toiminnan aloittamiseen osana laajempaa suomalaista yliopistoreformia. Uuden yliopiston perustaminen oli myös osa yliopistofuusioiden aaltoa, joka iski Euroopan yli 2000-luvun alussa.

Historiakirjassa ei perinteisten juhlakirjojen tapaan keskitytä vain organisatorisiin kehityskulkuihin, hallintoon ja johtamiseen. Siinä kuvataan useiden esimerkkien kautta myös yliopiston sisäisiä sekä yliopiston ja ympäröivän yhteiskunnan väliseen kanssakäymiseen liittyviä dilemmoja ja intressiristiriitoja, mikä edustaa uutta kriittistä ja fokusoitua tutkimusotetta.

Kattava ja moniulotteinen aineisto on mahdollistanut moniäänisen analyysin. Arkistoaineiston, lehtileikekokoelman ja sähköisten lähteiden lisäksi aineistoa on koottu haastattelemalla yli yhdeksääkymmentä yliopistoyhteisön ja yhteistyökumppanien edustajaa uuden yliopiston synnystä ja toiminnan alkutaipaleesta.

Itä-Suomen yliopisto on kymmenessä vuodessa löytänyt paikkansa suomalaisessa korkeakoulukentässä. Se on onnistunut myös rakentamaan omaleimaisen ja erottuvan, aidosti monitieteisen profiilin.

– Kun nyt 2020-luvun alussa käynnistellään uudelleen keskustelua siitä, onko yliopistoja ja korkeakouluja liikaa, ei Itä-Suomen yliopiston asemaa Suomessa kyseenalaista kukaan, Kohvakka ja Nevala toteavat.

Historiatoimikunnan puheenjohtajajana toimi professori ja rehtori emeritus Matti Uusitupa sekä jäseninä Joensuun yliopiston entinen vararehtori, emeritusprofessori Teuvo Pohjolainen ja Itä-Suomen yliopiston kehitysjohtaja Soili Makkonen.

Itä-Suomen yliopiston historia -kirja on myynnissä: Suomalainen Kirjakauppa Kuopiossa ja Joensuussa, Rosebud Kuopiossa (myös Rosebudin verkkokaupassa) ja kampuskirjastot Joensuussa ja Kuopiossa.
Hinta: 25,00 € (sis. alv 10 %)

Historiakirjaa voi myös tilata kampuskirjastosta osoitteesta julkaisumyynti@uef.fi, jolloin hinta on 25,00 € (sis. alv 10 %) plus lähetyskulu 5,50 € (sis. alv. 10 %). Useamman kirjan pakettien lähetyskulu muodostuu painon mukaan. Hintaan lisätään laskutuslisä 5,50 € (sis. alv. 10 %).

Itä-Suomen yliopisto – Reformi ja sen tekijät -kirja luettavissa

Juhlavuoden tuotteet

Juhlavuoden tuotteissa on tyylikäs UEF10-logo.

Juhlavuoden UEF10 T-paita on tilattavissa R-Collectionin verkkokaupassa. Siirry verkkokauppaan.

Kapeampi klassikkomalli, huippulaatuista 100 % puuvillaa. Malli sopii niin naisille kuin miehille.

Hinta 27,00 € (sis. alv 24 %)

 

 

 

 

 

 

 

Marraskuussa julkistettu Itä-Suomen yliopiston kaskukirja Idän jättiläinen on myynnissä kampuskirjastoissa hintaan 20,00 € (sis. alv 10 %). Kaskukirjaa voi myös tilata osoitteesta julkaisumyynti@uef.fi, jolloin hinta on 20,00 € (sis. alv 10 %) plus lähetyskulu 5,50 € (sis. alv. 10 %). Useamman kirjan pakettien lähetyskulu muodostuu painon mukaan. Hintaan lisätään laskutuslisä 5,50 € (sis. alv. 10 %).

Kirjan verkkoversio luettavissa täältä

 

 

 

 

 

 

 

Muistikirja, irrotettava UEF10-juhlavuoden vyöte suomeksi tai englanniksi

Moleskine Classic Large -muistikirja – muistiinpanojen, ideoiden ja ajatusten tai vaikkapa kaskujen ylös kirjoittamiseen. Kirjassa on pyöristetyt kulmat ja norsunluun väriset, viivoitetut sisäsivut.

Kiinteällä kirjanmerkillä voi merkitä halutun aukeaman, ja joustava nauha pitää kirjan napakasti kiinni säilytyksen aikana. Takakannessa on laajeneva tasku irrallisia muistiinpanoja tai vaikkapa käyntikortteja varten.

Koko130 × 210 mm
Kovakantinen, musta, UEFin logo sokkopainatuksena
Sivumäärä 240
Hinta: 26,65 € (sis. alv 24 %)

Joensuun kampus: viestintäpalveluista, Aurora-rakennus, B-sisäänkäynti, 1. krs
Kuopion kampus: ylioppilaskunnan kioskilta, Canthia-rakennus

Yliopiston yksiköt voivat tilata lomakkeella. Kirjaudu Heimoon.

UEF10-suo -luonnnonsuojelukampanja

Juhlavuotensa kunniaksi UEF lahjoittaa 10 000 euroa Luonnonperintösäätiön kanssa toteutettavaan kampanjaan, jonka tuotolla perustetaan Itä-Suomeen yksityinen suoluonnon suojelualue virkistys- ja tutkimuskäyttöön. Lue lisää täältä ja tule mukaan!

Avoimen yliopiston opintoja

UEFin 10-vuotisjuhlavuoden etuna Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate tarjoaa vuonna 2020 alkavia avoimen yliopiston opintoja Itä-Suomen yliopistosta, Joensuun yliopistosta tai Kuopion yliopistosta valmistuneille hintaan 5 euroa/opintopiste. Lue tarkemmin täältä.

Juhlavuonna osittainen vapautus englanninkielisten maisteriohjelmien lukuvuosimaksuista
Juhlavuoden kunniaksi kaikki englanninkielisiin maisteriohjelmiin hyväksytyt, syksyllä 2020 opiskelunsa aloittavat maksuvelvolliset opiskelijat ovat oikeutettuja saamaan osittaisen maksuvapautuksen lukuvuosimaksuista. Maksuvapautus vaihtelee ohjelman mukaan ja on 50–80 prosenttia lukuvuosimaksusta. Lukuvuosimaksun suuruus vaihtelee ohjelmittain 8 000 ja 15 000 euron välillä. Lue lisää täältä.