Etusivu

Itä-Suomen yliopisto 10 vuotta!

Itä-Suomen yliopisto täyttää 10 vuotta vuonna 2020. Juhlavuoden ohjelmaan pääsee tutustumaan vasemmasta reunapalkista kohderyhmittäin. Tapahtumat on suunnattu niin UEFin opiskelijoille, henkilökunnalle, alumneille kuin suurelle yleisöllekin.

Itä-Suomen yliopisto (University of Eastern Finland, UEF) syntyi vuoden 2010 alussa, kun Joensuun ja Kuopion yliopistot päättivät yhdistää voimansa tiivistääkseen itäsuomalaista yhteistyötä. Yliopistojen yhdistymiseen kannusti myös Opetusministeriön maaliskuussa 2006 julkaisema korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen periaatemuistio, jolla pyrittiin vahvistamaan tutkimus- ja innovaatiojärjestelmäämme edistämällä yliopistojen verkostoitumista, profiloitumista ja kansainvälistymistä.

Kuluneiden kymmenen vuoden aikana Itä-Suomen yliopistosta on tullut eräs monialaisimmista ja erilaisin mittarein arvioituna yksi vahvimmista yliopistoissa maassamme, eikä sen kansainvälistä asemaa voida kiistää.

Kymmenvuotisjuhlavuotensa kunniaksi UEF lahjoittaa 10 000 euroa Luonnonperintösäätiön kanssa toteutettavaan UEF10-suo -kampanjaan, jonka tuotolla perustetaan Itä-Suomeen yksityinen suoluonnon suojelualue virkistys- ja tutkimuskäyttöön.

Lisätietoja

Tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen uef-tapahtumat (at) uef.fi