Uutiset ja kuulumisia

Uutiset ja kuulumisia

16.3.2022 SKS:n Keskustelemuksia-podcastissa aiheena itkuvirret

Hankkeen Emmi Kuittinen ja Viliina Silvonen olivat Vesa Kyllösen vieraina Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Keskustelemuksia-podcastissa keskustelemassa itkuvirsiperinteestä. Kiitos kutsusta Vesa ja SKS!

Makupaloja voi nauttia videolta, koko keskustelu kuunneltavissa SKS:n keskustelemuksia-sivustolla sekä SpotifyAnchorApple Podcasts ja Google Podcasts -alustalla.

logo

1.3.2022 Luentosarja itkuvirsistä 16.–30.3.2022

Kyynelkanavat-hankkeen Emmi Kuittinen ja Viliina Silvonen pitävät kolmen kerran luentosarjan Helsingin työväenopistolla maaliskuussa. Luentosarja esittelee itkuvirsiperinnettä pureutuen erityisesti karjalaisiin ja inkeriläisiin äänellä itkemisen käytäntöihin, jotka ovat nyky-Suomessa tunnetun perinteen juurina. Luentoja voi seurata myös striiminä.


Tarkemmat tiedot: Luentosarja Helsingin työväenopistolla

logo

3.2.2022 Väitös

Hankkeen tutkija Viliina Silvonen väitteli Helsingin yliopistossa 22. tammikuuta 2022 aiheenaan aunuksenkarjalaiset itkuvirret ja tunteet arkistoäänitteillä. Silvosen artikkeliväitöskirjan yhteenveto-osa on ladattavissa ja luettavissa Helsingin yliopiston julkaisuarkisto Heldassa osoitteessa: http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7818-3

Kuvakaappaus väitöstilaisuuden tallenteesta. Kuvassa väittelijä Viliina Silvonen, kustos professori Lotte Tarkka, ja vastaväittäjä FT Andreas Kalkun.
logo

14.12.2021 Tervehdys

Hankkeen taiteilijat tapasivat ja työskentelivät yhdessä kaksi päivää Helsingissä. Työn alla oli yhteinen ohjelmisto sekä pohdinnat itkuvirsien koukeroista ja itkijän roolista.

Hankkeen taiteilijat: Emilia Kallonen, Liisa Matveinen ja Emmi Kuittinen.
logo

10.12.2021 Tervehdys

Hankkeen tutkijat tapasivat Kulttuurintutkimuksen päivillä talvisessa Joensuussa. Esitelmien aiheissa oli autoetnografia, aistietnografia ja tutkijan kehollinen kokemus analyysivälineenä. Kaikkiaan oikein antoisat päivät!

Hankkeen tutkijat Viliina Silvonen, Riikka Patrikainen ja Elina Hytönen-Ng.
logo

Hankkeen kuulumisia myös facebookissa ja instragramissa.