Logopedian koulutus alkoi Itä-Suomen yliopistossa syksyllä 2021 ja ensimmäiset puheterapeutit valmistuvat arviolta vuonna 2025. Logopedian koulutuksen ympärille rakentuu monitieteinen ja monimuotoinen asiantuntija- ja yhteistyöverkosto, Logoverkosto. Tervetuloa tutustumaan yhteisen verkostomme ulottuvuuksiin!

Logoverkosto liittää yhteen yliopiston, yritysten sekä työelämä- ja järjestökentän toimijoita ja vahvistaa eri tahojen välistä yhteistyötä. Keskeisiä yhteistyömuotoja ovat mm. logopedian kliiniset harjoittelut, tutkimus- ja innovaatiotoiminta, asiantuntijavierailut, täydennyskoulutuksen järjestäminen sekä monitieteisen puheen tutkimuksen laboratorion toiminta. Lisäksi Logoverkoston sivustolla ylläpidetään harjoittelujen ohjaajille suunnattua materiaalipankkia. Lue lisää yhteistyömahdollisuuksista tai tutustu kokonaisuuksiin laajemmin sivun ylävalikosta.  

Kuvio 1: Logoverkoston toimijat ja toimintamuodot.

Tutustu Logoverkoston esittelyvideoon

Logoverkosto on muotoutunut hankkeiden kautta

MultiLogos-hanke (1.5.2023-30.4.2026) on Euroopan Unionin osarahoittama hanke, jonka yhtenä tavoitteena on vahvistaa Logoverkoston toimintaa. Hankkeen toimintoja ovat moniammatillisen harjoitusklinikkatoiminnan kehittäminen, puheterapeuttien täydennyskoulutus sekä digitalisaatiota soveltavien tutkimus- ja kuntoutusmenetelmien kehittäminen ja innovaatiotoiminta.

EU:n logo, hankelogo

LogoTyö -hanke (1.1.2021-31.7.2022) oli Etelä-Savon ELY-keskuksen ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama hanke, jonka tavoitteena oli tukea Itä-Suomen yliopiston logopedian koulutuksen käynnistymistä.

LogoLab I -hanke (1.1.2021-28.2.2022) ja LogoLab II -hanke (1.3.2022-31.8.2023) ovat Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton rahoittamia hankkeita, joissa tuetaan logopedian koulutusta kehittämällä logopedian simulaatiotilaa ja puheentutkimuksen laboratoriota kohti monitieteistä tutkimus- ja innovaatiokeskusta.