Yhteistyöverkosto
Verkosto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia yhteistyöhön. Ota rohkeasti yhteyttä, niin viedään yhdessä kehitystyötä eteenpäin!
Harjoitteluyhteistyö
Kliiniset harjoittelut ovat keskeinen osa logopedian opiskelua. Laadukkaat kliiniset harjoittelut antavat opiskelijoille valmiuksia toimia kliinisessä työssä valmistumisen jälkeen. Harjoittelut toteutetaan tyypillisesti julkisen tai yksityisen sektorin terveydenhuollon palveluita tuottavassa organisaatiossa. Itä-Suomen yliopistossa osa logopedian harjoitteluista toteutetaan yliopiston tiloissa yhteistyössä Siun soten kanssa. Harjoitteluja ohjaavat aina laillistetut puheterapeutit. Harjoitteluverkostoa on rakennettu LogoTyö -hankkeessa vuosien 2021 ja 2022 aikana ja työ jatkuu. Yliopiston ja harjoittelupaikkojen välinen yhteistyö konkretisoituu harjoittelujen lisäksi vuosittain pidettävissä ohjaajien kokoontumissa ja koulutuksissa. Opintojen edetessä ja opiskelijamäärän kasvaessa harjoittelujen ohjaajia tarvitaan lisää, joten kuulemme mielellämme uusista harjoittelu- ja yhteistyömahdollisuuksista!
Työelämä- ja yritysyhteistyö
Harjoittelujen kautta opiskelijat tutustuvat työelämään ja harjoittelupaikasta tulee monille vakituinen työpaikka opiskelujen päätyttyä. Yliopiston ja ammattikentän välinen työelämäyhteistyö on merkittävässä roolissa alueellisen työvoimapulan helpottamisessa. Puheterapia-alan opiskelijat voivat suuntautua asiakastyön lisäksi tutkijoiksi tai muihin asiantuntijatehtäviin, mikä tuo mukanaan yhteistyömahdollisuuksia myös yritysmaailman suuntaan. Yritysten kanssa on potentiaalia tehdä yhteistyötä esimerkiksi tuote- ja sovelluskehityksen sekä puheentutkimuksen laboratorion käyttömahdollisuuksien kautta. Lähtisikö sinun yrityksesi mukaan etsimään yhteisiä rajapintoja ja avaamaan uusia verkostoja yliopiston, opiskelijoiden ja työelämän välille?
Tutkimusyhteistyö
Tieteellinen tutkimus antaa vankan pohjan ja tuo lisäarvoa yrityksen tarjoamille palveluille. Jos yrityksesi tai taustaorganisaatiosi kaipaa tutkittua tietoa ja tukea yliopistolta, ota yhteyttä. Jos sinulla on idea tai tarve tutkimusprojektin käynnistämiselle, yliopisto tarjoaa kanavan tutkijoiden tavoittamiseen. Yliopistolta löytyy osaamista mm. tutkimustyön käytäntöihin, tutkimusaiheen muotoiluun sekä rahoitusmahdollisuuksien kartoittamiseen.
Opinnäyteyhteistyö
Lähivuosina logopedian opiskelijat tulevat tarvitsemaan aiheita ja aineistoja opinnäytetöihin. Kuulemme mielellämme ehdotuksia tutkimusaiheista, aineistoista tai tuotekehityksestä, joiden työstämisessä opiskelijat voisivat olla mukana. Onnistunut opinnäytetyö hyödyttää molempia osapuolia ja voi toimia ponnahduslautana työelämäyhteistyölle. Erilaisten arjen työssä havaittujen tutkimusideoiden jalostaminen tai aiemmin kerättyjen aineistojen analysointi voi johtaa mielenkiintoisiin opinnäytetöihin. Oletko sinä törmännyt logopediseen ongelmaan, jota mielestäsi kannattaisi tutkia? Ota yhteyttä ja kerro siitä meille!
Oppiaineyhteistyö
Logopedia tekee yhteistyötä useiden oppiaineiden ja lähitieteiden kanssa sekä perusopetuksessa että tutkimuksessa. Esimerkiksi LogoLab-tutkimusympäristö tarjoaa monitieteisiä käyttömahdollisuuksia laajalla rintamalla. Tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa voimme tehdä yhteistyötä esimerkiksi tietojenkäsittelytieteen kanssa. Logopedian opintoihin kuuluu myös Moniammatillinen klinikkatyöskentely -opintojakso, joka toteutetaan yhteistyössä psykologian oppiaineen kanssa. Asiakastyössä moniammatillinen lähestyminen on keskeistä ja tähän pyritään kasvamaan jo opintojen aikana.
Järjestöyhteistyö
Järjestöt, säätiöt ja yhdistykset sekä muut kolmannen sektorin toimijat ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita esimerkiksi kokemusasiantuntijuuden kautta. Voimme hyödyntää puheterapiapalveluita käyttävien asiakasryhmien edustajien kokemuksia ja näkemyksiä tai esimerkiksi potilasjärjestöjen ja liittojen kontakteja. Kartoitamme myös mahdollisia tutkimusaiheita sekä aineistoja ja voimme tarjota yhdistyksille asiatuntijaluentoja tai uutta tutkimustietoa. Tavoitteena on molemminpuoliset vierailut ja tutustuminen yliopiston, opiskelijoiden sekä järjestöjen välillä. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat tuoda edustamasi tahon ääntä kuuluviin tai kaipaat meiltä lisätietoa.