Mahtavaa matematiikkaa -teemapäivää 2.11.2023 varten toteutettiin uutena materiaalina pakopeli, joka löytyy alisivulta virtuaalinen pakopeli. Teemapäivää 3.11.2022 varten toteutettu matematiikkadomino on edelleen pelattavissa. Löydät sen alisivulta domino.

Mahtavaa matematiikkaa -teemapäivän kansalliselle pääsivulle pääset puolestaan linkistä https://www.mahtavaamatematiikkaa.fi.

Tälle sivustolle on kerätty yliopistomatematiikassa esiin tulevia tuloksia, joille tunnetaan oivaltava ja usein geometriseen päättelyyn nojaava perustelu. Tällaiset matemaattiset tulokset ovat helposti ymmärrettäviä, vaikka niiden analyyttiset todistukset ovatkin usein monimutkaisia ja vaativat runsaasti pohjatietoja. Materiaali on pyritty esittämään niin, että lukija löytää mielenkiintoisia yksityiskohtia taitotasosta riippumatta.

Alisivuille pääset klikkaamalla ”kolme vaakaviivaa” -kuvaketta, jonka löydät sivun yläreunasta.

Tämän nettisivun inspiraationa on toiminut julistekokoelma yliopiston Universitat Autònoma de Barcelona matematiikan laitoksen käytävällä. Materiaalia on lainattu myös Itä-Suomen yliopiston matematiikan kursseilta, jotka ovat suoritettavissa verkko-opintona avoimen yliopiston kautta.

Verkkomateriaalia on tehty kokoonpanolla Janne Gröhn, Juha-Matti Huusko, Ella Pirhonen ja Mikko Juvonen.