Ohjeet esitykset ja posterit 2024

Ohjeet esitysten ja postereiden valmisteluun

Huomioithan, että suullisia etäesityksiä ja sähköisiä postereita ei tänä vuonna oteta vastaan vaan kaikki esitykset toteutuvat paikan päällä.

Suulliset esitykset  

Suullisen esityksen pituus on 10-15 minuuttia (saat järjestelytoimikunnalta tiedon esityksellesi varatusta ajasta). Yhdessä temaattisessa sessiossa on aikaa yhteensä 90 minuuttia, ja sessiot sisältävät vaihtelevan määrän esityksiä. Aikaa on lisäksi keskustelulle. Huomioithan, ettet ylitä omaa aikaasi, jotta kaikilla on yhtäläisesti aikaa pitää oma esityksensä. 
  
Esitystä varten voi valmistella maksimissaan 10 powerpoint-diaa, jotka pitävät sisällään aloitus- ja lopetusdiat. Vältä liian raskaita animaatioita, mutta grafiikan ja kuvioiden käyttö on usein suositeltavampaa kuin isojen taulukoiden käyttö. 

Posteriesitykset 

Posterin suosituskoko on 90 x 120 cm (pystysuunta). Posterin valmistelussa kannattaa noudattaa seuraavia yleisiä ohjeita: 

  • Vältä pitkiä lauseita. 
  • Käytä grafiikkaa ja kuvioita isojen taulukoiden sijaan. 
  • Väreillä voi korostaa olennaisia osioita ja asioita. 
  • Johtopäätökset kannattaa esittää bullet-pointteina. 

Posterit ovat esillä Kuopion kampuksen Medistudian 3. kerroksen aulassa* koko tutkimuspäivien ajan.  
 
Pyydämme kiinnittämään posterit esille 8.10. klo x.xx-xx.* Neuvoa ja apua postereiden kiinnittämiseen on saatavilla ilmoittautumistiskiltä, joka sijaitsee Mediteknialla

*Paikka ja kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.