Tutustu Sanniin

Yliopisto-opettaja Sanni Pirttilä

Sanni toimii YHKA:n fasilitaattorina kaudella 2023-2024.

Hei,

Olen Sanni Pirttilä, Historia- ja maantieteiden laitokselta, Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan fasilitaattori. Taustaltani olen maantieteilijä sekä maantieteen ja biologian aineenopettaja.


Jo omien yliopisto-opintojeni aikana olen kasvanut tiiviisti verkko- ja monimuotopedagogiikan sekä monenlaisen opetusteknologian maailmaan. Lähes koko opintojeni ajan suoritin tenttejä sähköisesti, tuotin oppimisportfolioita blogimuodossa, vietin aikaa videoluentojen parissa, tein karttoja paikkatieto-ohjelmilla ja niin edelleen.


Opintojen jälkeen siirryin projektitutkijan työtehtäviin yliopistoon ja siitä lähtien päivittäiseen arkeeni on läheisesti sisältynyt opetuksen kehittämiseen ja verkko-opetukseen liittyvät haasteet ja mahdollisuudet. Siirtymä ja toimintatavat tuntuivat luonnolliselle askeleelle eteenpäin ja pääsin heti hyödyntämään työssäni monia opintojeni aikana oppimiani tietoja ja taitoja.

Viimeisimmäksi olen puuhannut maisema-aiheisen MOOC:n rakentamisen ja koordinoinnin parissa. Opetan pääosin aineenopettajille suunnatuilla opintojaksoilla, ja opettajan roolissa kaikkeen kokemukseeni sisältyy jollain tapaa verkko- ja monimuotopedagogiikkaa. Toki “perinteistäkin” lähiopetusta pääsen toteuttamaan, mutta aina jollain tapaa läsnä on myös monipuoliset toimintatavat – sekä teknisestä että pedagogisesta vinkkelistä katsottuna.

Kaikenlaista opetusteknologiaa kohtaan olen utelias ja kokeilunhaluinen, mutta tärkeimpänä kuitenkin näen teknologian tarkoituksenmukaisen käytön. Joskus yksinkertaisempi vaihtoehto on se parempi vaihtoehto. Verkko- ja monimuotopedagogiikka mahdollistaa joustavuutta molempiin suuntiin – opettajalle sekä opiskelijalle.


On ilo olla mukana fasilitaattoriporukassa, hyväksi todettujen käytänteiden jakamisessa ja uuden kehittämisessä, kannustaen ja yhdessä oppien!