Vaikuttavuuden talo on hyvinvointiin ja terveyteen liittyvän vaikuttavuuden tutkimuksen ja koulutuksen monitieteinen yhteistyöverkosto Itä-Suomen yliopistossa.

Ajankohtaista

Pohjois-Savon alueella levitetään hyväksi havaittuja kehittämistoimenpiteitä ja toimintamalleja tyypin 2 diabeteksen lisäsairauksien ehkäisemiseksi

Tyypin 2 diabeteksen komplikaatioiden ehkäisyn edistäminen on yksi viime vuoden lopulla käynnistyneen kansallisen Vaikuttavuuskeskus-verkoston, Pohjois-Savon hyvinvointialueen ja Itä-Suomen yliopiston farmasian laitoksen ja yhteiskunta- ja kauppatieteiden laitoksen HYPE-yhteishankkeen osahankkeista. Hankkeen tavoitteena on hyvinvoinnin edistäminen ja perustason sote-palveluiden integraation vaikuttavuuden parantaminen Pohjois-Savossa. Lue blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

Vaikuttavuusvirittäjät tukevat vaikuttavuuden edistämistä hyvinvointialueilla

Vaikuttavuusvirittäjät ovat kansallisen Vaikuttavuuskeskuksen tarjoama palvelu, jonka tehtävänä on etsiä toivomaasi vaikuttavuustietoa asiantuntijaverkostoista ja tutkimuslähteistä. Lue lisää ja käy täyttämässä lomake ja kerro, mitä tietoja kaipaat.

Avoin webinaari: Vaikuttavaa rakenteellista sosiaalityötä 14.6.2024 klo 9.00–11.30 (Teams)

Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (ISO) järjestää kaikille avoimen rakenteellisen sosiaalityön webinaarin. Teemana ovat sosiaalialan viestinnällä vaikuttaminen sekä haavoittuvassa asemassa olevien osallisuus ja hyvinvoinnin vajeet.

TikTok-sossut ovat hyödyntäneet somen mahdollisuuksia nuorten tavoittamiseen sekä lastensuojelun ja sosiaalipalvelujen stigmaa vähentävän tiedon jakamiseen. Tule kuulolle rakenteellisen sosiaalityön tekemisen tavoista ja viestinnästä. TikTok-sossut Maija Haapala ja Camilla Jokela puhuvat klo 9.00.

Hyvinvoinnin vajeet ja eriarvoistuminen näkyvät tässä ajassa. Sosiaalialan osaamiskeskus Verson selvitys puhuttelee havainnoillaan haavoittuvassa asemassa olevista ihmisistä, osallisuuden ja osattomuuden kokemuksista, huono-osaisuuden tihentymistä, palvelujen riittävyydestä sekä tulevaisuudenuskosta tai sen puutteesta. Kehittämispäällikkö Tuula Carroll puhuu tästä ajankohtaisesta aiheesta klo 10.15.

Kutsumme webinaariin erityisesti sosiaalialan ammattilaisia, esihenkilöitä ja johtoa, poliittisia päättäjiä sekä median edustajia. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Linjoille mahtuu enintään 1 000 yhteyttä. Tilaisuuden asiantuntijapuheenvuorot tallennetaan, joten otathan tämän huomioon tilaisuuteen osallistuessasi.

Liity mukaan webinaariin 14.6. klo 9.00–11.30 tästä linkistä.

Lisätietoja:
Päivi Malinen, kehittämispäällikkö puh. 044 024 6415, sähköposti: paivi.malinen@isonet.fi
Kirsi Kaartinen, kehittäjäkoordinaattori sähköposti: kirsi.kaartinen@isonet.fi

Tutustu ISOn rakenteellisen sosiaalityön kehittämistoimintaan nettisivullamme.

Seuraa meitä somessa: Facebook , YouTube

Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (ISO) edistää sosiaalialan osaamista ja kehittämistä yhteistyössä hyvinvointialueiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Tavoitteemme on tukea sosiaalialan ammattilaisia heidän tärkeässä työssään ja kehittää innovatiivisia ratkaisuja ammattilaisten osaamisen kehittämiseen.

Choosing Wisely -koulutussarja

Choosing Wisely International De-Implementation Research Network järjestää sarjan koulutuksia, joissa käsitellään keskeisiä de-implementaatiotutkimuksen osa-alueita. Esitelmissä keskitytään siihen, miten päästään alkuun, mahdollisiin ongelmiin, joita tutkijat kohtaavat sekä ratkaisuihin.

Neljän tapaamisen koulutussarja järjestetään vuoden 2024 aikana (arvioitu aikataulu huhti-, kesä-, syys- ja marras-joulukuun vaihde), joista toinen tapaaminen on 25.6. klo 15.00. Ilmoittaudu mukaan täällä lomakkeella. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille muutamaa päivää ennen tapaamista.

Katso tästä koulutussarjan aiheet ja puhujat (aikataulu tarkentuu):

  1. Identification of potential areas for de-implementation and measuring low-value care use – Sacha Bhatia, 9.4. klo 15.00
  2. Identifying barriers and facilitators to de-implementation and potential de-implementation interventions – Andrea Patey 25.6. klo 15.00
  3. Evaluation of de-implementation programs – Effectiveness
  4. Evaluation of de-implementation programs – Process evaluation

Tulossa! Vaikuttavuuden tutkimuksen päivät 8.–9.10.2024 Kuopiossa – ilmoittautuminen avautuu 27.5.

Vaikuttavuuden tutkimuksen päivien teemana on ”Integraatio hyvinvointialueilla: siiloista vaikuttaviin kokonaisuuksiin”. Päivien pääpuhujina ovat Axel Kaehne (Edge Hill University), Minna Kivipelto (Jyväskylän yliopisto, THL), Hanna Tiirinki (Turun yliopisto) ja José Luis Fernández (London School of Economics and Political Science). Merkkaa kalenteriisi päivämäärät talteen ja seuraa tapahtumailmoittelua vaikuttavuuden talon verkkosivuilta.

Tulossa! Implementaatiotutkimus ja käytännön implementointi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa: Kohti kestäviä ratkaisuja 30.10.2024

Varmista paikkasi syksyn vaikuttavimmassa tapahtumassa!

Tapahtumassa pääset kuulemaan näyttöön perustuvien menetelmien käyttöönottoon eli implementointiin liittyvistä uusista tutkimustuloksista sekä niiden hyödyntämisestä sote-palveluiden kehittämisessä ja päätöksenteossa.

Puhumassa ovat alan kotimaiset ja ulkomaiset asiantuntijat, kuten professori Henna Hasson Karoliinisesta instituutista sekä apulaisprofessori Rhiannon Evans ja professori Graham Moore Cardiffin yliopistosta.

Vaikuttavien käytäntöjen implementoinnin tutkimusverkoston (Itla, Itä-Suomen yliopisto, Kela, Työterveyslaitos ja Hoitotyön tutkimussäätiö) tapahtuma tarjoaa tuoreita näkökulmia sote-palveluiden vaikuttavuuden vahvistamiseen tutkitun tiedon avulla.

Tapahtuma järjestetään ke 30.10.2024 klo 9–15.30 Helsingissä (Siltasaarenkatu 8–10) ja verkossa. Tutustu tarkemmin tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.

Lämpimästi tervetuloa!

Tulossa! Monitieteiset lastensuojelun tutkimuspäivät 26.-27.11.2024

Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan lastensuojelun kustannusvaikuttavasta ja eettisestä tutkimuksesta ja kehittämisestä.

Tutkimuspäivillä kootaan yhteen tuloksia ja tutkijoita monitieteisesti sekä avataan lastensuojelua eri näkökulmista. Tämän vuoden päivillä tarkoituksena on tuoda esiin erityisesti lastensuojelun vaikutukset ja kustannukset huomioivia tutkimusasetelmia, joita voidaan hyödyntää tutkimusperustaisessa kehittämisessä. Lisäksi pyrkimyksenä on vahvistaa tutkimukseen perustuvaa vuoropuhelua ja verkostoitumista tieteen, käytäntöjen kehittämisen, kokemusasiantuntijuuden, politiikan ja hallinnon välillä. Lue lisää.

Koulutus ja tutkimus

Julkaisut

Vaikuttavuuden tutkimuksen päivät

Kansallinen Vaikuttavuuskeskus -verkosto


Uutisia vaikuttavuustutkimuksesta

Vaikuttavuustutkimuksen tapahtumia


Seuraa Vaikuttavuuden taloa sosiaalisessa mediassa!

LinkedIn ja Viestipalvelu X: @VAIKtaloUEF #vaikuttavuus #kustannusvaikuttavuus #hyvinvoinninjaterveydenedistaminen #eriarvoisuus #interventio #sosiaalinenmarkkinointi #monimenetelmallisyys #strategiat #politiikkasuositukset #sosiaalinenmarkkinointi