Vaikuttavuuden talo on hyvinvointiin ja terveyteen liittyvän vaikuttavuuden tutkimuksen ja koulutuksen monitieteinen yhteistyöverkosto Itä-Suomen yliopistossa.


Tulossa! Vaikuttavuuden tutkimuksen päivät 3.–4.10.2023 Kuopiossa

Vaikuttavuuden tutkimuksen päivät tulevat taas lokakuussa. Tänä vuonna päivien teemana on Priorisoimalla hyvinvointia – mitä, miksi ja miten? Merkkaa kalenteriisi jo päivämäärät talteen ja seuraa tapahtumailmoittelua vaikuttavuuden talon verkkosivuilta.

Ilmoittautuminen päiville on auki 1.6.–17.9.2023. Ilmoittaudu mukaan Vaikuttavuuden tutkimuksen päiville täällä.


Tulossa! Terveydenhuoltotutkimuksen päivät 14.–15.12.2023 Tampereella –Varaa päivät kalenteriisi

THT-päivien ensimmäinen päivä pidetään suomeksi ja toinen päivä englanniksi.

Ensimmäisen päivän teemana on tänä vuonna ”Kaatuivatko soten raja-aidat, kaatuiko sote?” Terveydenhuoltotutkimuksen päivien aikaan hyvinvointialueet ovat olleet toiminnassa lähes vuoden. Kuntien rajat ja resurssit eivät enää määrittele palvelujen järjestämistä. Terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut ovat maantieteellisesti laajempien ja väestöllisesti suurempien hyvinvointialueiden vastuulla. Kantavatko hyvinvointialueiden hartiat? Ovatko palveluverkot entistä saumattomampia? Kuka hoitaa terveyden edistämisen?

Ensimmäisenä päivänä kuulemme niin tutkijoiden ja asiantuntijoiden kuin hyvinvointialueiden johtajien ja päättäjienkin näkökulmia siihen, miten hyvinvointialueet ovat suoriutuneet ensimmäisestä vuodestaan. Hyvinvointialueiden ja kuntien tehtävät eivät ole uudistuksen jälkeen kaikilta osin selvät. Tähän liittyen kuulemme alustuksia siitä, miten eri alueilla on organisoitu terveyden edistämisen tehtäviä, ja miten aiemmin kunnallisen terveydenhuollon vastuulla ollut terveydensuojelu on järjestetty. Ohjelmassa on aikaa myös keskustelulle ja ajatusten vaihdolle. Juhlistamme päivillä myös Sosiaalilääketieteen Aikakauslehden 60. vuosikertaa.

Ensimmäisenä päivänä on myös perinteiset tutkimussessiot. Avaamme tarkemman abstraktikutsun syksyn alussa. Deadline abstraktien jättämiselle on 31.10.2023.

Ilmoittautuminen päiville avataan kesän jälkeen.

THT päivien järjestelyistä vastaavat Sosiaalilääketieteen yhdistys, Sosiaalilääketieteellinen aikakauslehti, Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Itä-Suomen yliopiston Vaikuttavuuden talo. Seuraa tapahtumailmoittelua Vaikuttavuuden talon sivuilta.


UEF MOOC Vaikuttavuus –  verkkokurssi vaikuttavuudesta

Mitä vaikuttavuustieto on ja missä tilanteissa sitä tarvitaan? Uudella, kaikille avoimella Itä-Suomen yliopiston MOOC-verkkokurssilla käydään läpi vaikuttavuustiedon avainkäsitteitä ja käyttötarkoituksia. Lue lisää.


Uutisia vaikuttavuustutkimuksesta

Vaikuttavuustutkimuksen tapahtumia


Seuraa Vaikuttavuuden taloa sosiaalisessa mediassa!

LinkedIn ja Viestipalvelu X: @VAIKtaloUEF #vaikuttavuus #kustannusvaikuttavuus #hyvinvoinninjaterveydenedistaminen #eriarvoisuus #interventio #sosiaalinenmarkkinointi #monimenetelmallisyys #strategiat #politiikkasuositukset #sosiaalinenmarkkinointi