Vaikuttavuuden talo on hyvinvointiin ja terveyteen liittyvän vaikuttavuuden tutkimuksen ja koulutuksen monitieteinen yhteistyöverkosto Itä-Suomen yliopistossa.

Ajankohtaista

Vaikuttavuuden talon ja Vaikuttavuus-​tutkimusyhteisön menetelmäseminaari

Vaikuttavuuden talo ja Vaikuttavuus sosiaali- ja terveyspalveluissa -tutkimusyhteisö järjestivät vaikuttavuuden tutkimuksen menetelmäseminaarin 15. toukokuuta. Menetelmäseminaarin esitykset ovat katsottavissa 30.5. asti.

Pohjois-Savon alueella levitetään hyväksi havaittuja kehittämistoimenpiteitä ja toimintamalleja tyypin 2 diabeteksen lisäsairauksien ehkäisemiseksi

Tyypin 2 diabeteksen komplikaatioiden ehkäisyn edistäminen on yksi viime vuoden lopulla käynnistyneen kansallisen Vaikuttavuuskeskus-verkoston, Pohjois-Savon hyvinvointialueen ja Itä-Suomen yliopiston farmasian laitoksen ja yhteiskunta- ja kauppatieteiden laitoksen HYPE-yhteishankkeen osahankkeista. Hankkeen tavoitteena on hyvinvoinnin edistäminen ja perustason sote-palveluiden integraation vaikuttavuuden parantaminen Pohjois-Savossa. Lue blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

Vaikuttavuusvirittäjät tukevat vaikuttavuuden edistämistä hyvinvointialueilla

Vaikuttavuusvirittäjät ovat kansallisen Vaikuttavuuskeskuksen tarjoama palvelu, jonka tehtävänä on etsiä toivomaasi vaikuttavuustietoa asiantuntijaverkostoista ja tutkimuslähteistä. Lue lisää ja käy täyttämässä lomake ja kerro, mitä tietoja kaipaat.

Choosing Wisely -koulutussarja

Choosing Wisely International De-Implementation Research Network järjestää sarjan koulutuksia, joissa käsitellään keskeisiä de-implementaatiotutkimuksen osa-alueita. Esitelmissä keskitytään siihen, miten päästään alkuun, mahdollisiin ongelmiin, joita tutkijat kohtaavat sekä ratkaisuihin.

Neljän tapaamisen koulutussarja järjestetään vuoden 2024 aikana (arvioitu aikataulu huhti-, kesä-, syys- ja marras-joulukuun vaihde), joista ensimmäinen tapaaminen on 9.4. klo 15.00. Ilmoittaudu mukaan täällä lomakkeella. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille muutamaa päivää ennen tapaamista.

Katso tästä koulutussarjan aiheet ja puhujat (aikataulu tarkentuu):

  1. Identification of potential areas for de-implementation and measuring low-value care use – Sacha Bhatia, 9.4. klo 15.00
  2. Identifying barriers and facilitators to de-implementation and potential de-implementation interventions – Andrea Patey
  3. Evaluation of de-implementation programs – Effectiveness
  4. Evaluation of de-implementation programs – Process evaluation

Tulossa! Vaikuttavuuden tutkimuksen päivät 8.–9.10.2024 Kuopiossa – ilmoittautuminen avautuu 27.5.

Vaikuttavuuden tutkimuksen päivien teemana on ”Integraatio hyvinvointialueilla: siiloista vaikuttaviin kokonaisuuksiin”. Päivien pääpuhujina ovat Axel Kaehne (Edge Hill University), Minna Kivipelto (Jyväskylän yliopisto, THL), Hanna Tiirinki (Turun yliopisto) ja José Luis Fernández (London School of Economics and Political Science). Merkkaa kalenteriisi päivämäärät talteen ja seuraa tapahtumailmoittelua vaikuttavuuden talon verkkosivuilta.

Tulossa! Monitieteiset lastensuojelun tutkimuspäivät 26.-27.11.2024 – työryhmäabstraktihaku auki 31.5. saakka

Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan lastensuojelun kustannusvaikuttavasta ja eettisestä tutkimuksesta ja kehittämisestä.

Tutkimuspäivillä kootaan yhteen tuloksia ja tutkijoita monitieteisesti sekä avataan lastensuojelua eri näkökulmista. Tämän vuoden päivillä tarkoituksena on tuoda esiin erityisesti lastensuojelun vaikutukset ja kustannukset huomioivia tutkimusasetelmia, joita voidaan hyödyntää tutkimusperustaisessa kehittämisessä. Lisäksi pyrkimyksenä on vahvistaa tutkimukseen perustuvaa vuoropuhelua ja verkostoitumista tieteen, käytäntöjen kehittämisen, kokemusasiantuntijuuden, politiikan ja hallinnon välillä. Lue lisää.

Koulutus ja tutkimus

Julkaisut

Vaikuttavuuden tutkimuksen päivät

Kansallinen Vaikuttavuuskeskus -verkosto


Uutisia vaikuttavuustutkimuksesta

Vaikuttavuustutkimuksen tapahtumia


Seuraa Vaikuttavuuden taloa sosiaalisessa mediassa!

LinkedIn ja Viestipalvelu X: @VAIKtaloUEF #vaikuttavuus #kustannusvaikuttavuus #hyvinvoinninjaterveydenedistaminen #eriarvoisuus #interventio #sosiaalinenmarkkinointi #monimenetelmallisyys #strategiat #politiikkasuositukset #sosiaalinenmarkkinointi