Ohjeet esitykset ja posterit 2021

Ohjeet esitysten ja postereiden valmisteluun

Suulliset esitykset

Suullisen esityksen pituus on 10–15 minuuttia. Yhdessä temaattisessa sessiossa on aikaa yhteensä 90 minuuttia, ja vaihteleva määrä esityksiä. Aikaa on varattu myös keskustelulle. Huomioithan, ettet ylitä omaa aikaasi, jotta kaikilla on yhtäläisesti aikaa pitää oma esityksensä. 

Esitystä varten voi valmistella maksimissaan 10 powerpoint-diaa, jotka pitävät sisällään aloitus- ja lopetusdiat. Vinkkejä diojen laatimiseen alla posteriohjeissa.

Linkit temaattisten sessioiden Zoom-huoneisiin tulevat päivien internet-sivuille ohjelman yhteyteen. Kun oma esitysvuorosi tulee, voit jakaa esityksen omalta koneelta muiden kuulijoiden näkyville. Testaathan etukäteen, että internet-yhteytesi ja mikrofonisi ovat toimintakunnossa. Pyrimme varautumaan teknisiin ongelmiin ja pyydämme siksi lähettämään esityksen ppt-tiedoston etukäteen järjestelytoimikunnalle 3.10. mennessä tästä linkistä

Posteri-esitykset

Tutkimuspäivien posterit esitellään tänä vuonna videoina. Videomuotoinen posteri on maksimissaan viiden minuutin mittainen nauhoite, jossa tekijä esittelee posterinsa. Posterissa keskeiset asiat kootaan yhdelle arkille ja esitysmuotona voi olla esimerkiksi yksi powerpoint-dia. Posterin valmistelussa kannattaa noudattaa seuraavia yleisiä ohjeita: 

  • Esitä posterisi sisältö tiiviisti ja selkeästi. Vältä pitkiä lauseita.  
  • Käytä grafiikkaa ja kuvioita isojen taulukoiden sijaan.  
  • Väreillä voi korostaa olennaisia osioita ja asioita.  
  • Johtopäätökset kannattaa esittää bullet-pointteina.  

Pyydämme lähettämään esityksen etukäteen järjestelytoimikunnalle 3.10. mennessä osoitteeseen emma.aarnio@uef.fi.