Photonics explorer kit

Fotoniikka on nopeasti kasvava tieteenala ja fotoniikkaan liittyvässä teollisuudessa on pulaa osaavasta työvoimasta. Haluamme kannustaa nuoria opiskelemaan ja työllistymään tekniikan alalle ja erityisesti fotoniikan pariin. Photonics Explorer Kit on kouluille tarjottava fotoniikan eli valo-opin kokeellinen opetuspaketti, jonka avulla voimme yhdessä innostaa nuoria tekniikan ja fotoniikan opiskeluun.

Lähde mukaan kampanjaan ja lahjoita Photonics Explorer Kit opetuspaketti koululle! Lahjoituksen voi tehdä yritys tai yksityishenkilö.

Lahjoita!

Katso suomenkielinen esittelyvideo sekä perehdytysvideot.

Mikä Photonics Explorer Kit on?

Photonics Explorer Kit (PEK) on fysiikan opetussuunnitelmaan kytketyvä opetuspaketti, joka kannustaa oppilaita oppimaan kokeilemalla. Opetuspaketissa on jopa 110 kestävää ja laadukasta osaa, kuten linssejä, LED valoja, lasereita, hiloja ja polarisaattoreita. Paketin välineillä koko luokka voi toteuttaa kokeita yhtäaikaa. Photonics Explorer Kit on yläasteen ja lukion fysiikan opetukseen soveltuva, mutta sitä voidaan hyödyntää myös ammatillisessa toisen asteen koulutuksessa. Opettajille toimitetaan paketin mukana valmiit tuntisuunnitelmat ja kirjalliset ohjeet kokeiden toteuttamiseksi. Lisäksi tarjoamme opettajille tukea käyttökoulutusten ja ohjevideoiden avulla.

Kutsumme yritykset ja yksityishenkilöt mukaan sponsoroimaan opetuspaketteja kouluille

Fotoniikan lippulaiva PREIN ja Photonics Finland ovat aloittaneet keväällä 2020 sponsorointikampanjan, jossa haetaan alan yrityksiä ja yksityishenkilöitä sponsoroimaan paketteja esimerkiksi paikallisille kouluille tai entisiin opinahjoihin. Kampanja jatkuu edelleen ainakin vuoden 2023 ajan.

Kampanjassa jokaista yrityksen tai yksityishenkilön sponsoroimaa pakettia vastaan PREIN ja Photonics Finland lahjoittavat kukin yhden paketin. Näin yhden ulkopuolisen lahjoituksen avulla, kolme koulua voi saada oman Photonics Explorer Kit paketin.

Yhden Photonics Explorer Kit paketin hinta on 248 euroa (ALV 24 %), 200 euroa (ALV 0 %) . Sponsoroija saa halutessaan itse valita kohteensa, sekä saa esitteensä ja logonsa lahjoittamaansa pakettiin. Voimme myös etsiä yrityksen lahjoitukselle sopivan koulun lähialueelta. Itä-Suomen yliopisto tilaa ja toimittaa paketit sponsorin toivomaan kohteeseen ja laskuttaa sponsoria jälkikäteen.

Yhteistyössä kehitetty ja kansainvälisesti levinnyt

Photonics Explorer Kit on eurooppalaisena yhteistyönä matemaattisluonnontieteellisten aineiden opettajien kehittämä. Paketin jakelusta vastaa Brysellissä toimiva voittoa tavoittelematon koulutusjärjestö Eyest. Photonics Explorer Kit on saavuttanut suuren suosion maailmalla ja jopa 3500 eri maiden kouluihin lahjoitettua pakettia mahdollistaa satojentuhansien oppilaiden tutustumisen valo-oppiin.

Kampanjamme ja lahjoittajien ansioista Photonics Explorer Kitin on vuonna 2020 saanut lähes 50 koulua eri puolilla Suomea. Yhteensä Photonics Explorer Kit opetuspaketteja on suomalaisissa kouluissa noin 80. Kampanjan avulla voimme yhdessä saada Photonics Explorer Kitin yhä useamman koulun käyttöön!

Ilmoita koulusi PEK kokeellisen opetuspaketin vastaanottajaksi, tässä linkki. Lahjoittajat mahdollistavat, että koulutuspaketti on ilmainen kouluille. Alla linkki, mitkä koulut ovat jo saaneet opetuspaketin käyttöönsä.

Tässä on luettelo kouluista, jotka ovat saaneet fotoniikan tutkimussarjat

Lähde mukaan kampanjaan ja lahjoita!
Lahjoita täyttämällä lomake

Photonics Explorer KIT kampanjan lahjoittajat 2020-2023:
Beneq Oy – 10 pakettia
Noptel Oy – 3 pakettia
Millog Oy – 2 pakettia
Senop Oy – 2 pakettia
Heidi Piili – 2 pakettia
Trioptics Scandinavia Oy – 2 pakettia
Kokemäen Lions club – 2 pakettia
Oplatek
Reflekron Oy (Mircea Guina)
From 1to1000 Oy (Jyrki Saarinen)
Hanna Holopainen
Rocsole Oy
NomiCam Oy
Maanmittauslaitos
Juha Purmonen
Jukka-Matti Turtiainen
Sensmet Oy
TecGyver Oy (Kimmo Jokinen)
Jussi Parkkinen
Tampere SPIE Student Chapter
Kata Safety Oy
Järvinet Oy
Avaruuspuisto Väisälä
Ab Kimmy Photonics Oy

Kiitos lahjoittajille!