StopDia -tutkimusryhmän selvitys: Valtakunnallisten toimijoiden näkemykset terveyden edistämisen mahdollisuuksista

StopDia -tutkimusryhmän selvitys: Valtakunnallisten toimijoiden näkemykset terveyden edistämisen mahdollisuuksista

Miten voimme rakentaa terveyttä paremmin edistävää yhteiskuntaa, jossa aikuistyypin diabetes vähentyy merkittävästi? Koska aikuistyypin diabetes on kasvava kansanterveysongelma, edellyttää sen torjuminen kokonaisvaltaisten ratkaisujen kehittämistä ja yhteiskunnallista muutosta. Tarvittavan muutoksen sekö siihen liittyvien ongelmakohtien ja ratkaisujen hahmottamiseksi kartoitimme valtakunnallisten toimijoiden näkemyksiä terveyden edistämisen ja sairauksien ehkäisyn nykytilanteesta, mahdollisuuksista ja visioista. Teimme tutkimusta varten 23 haastattelua yrityksien ja terveyspalveluiden tuottajien, tutkijoiden, järjestöjen, edunvalvonnan toimijoiden ja viranomaisten kanssa.

Haastatteluiden analyysin tuloksena syntyi viisi muutosteemaa, joiden kautta terveyden edistämiseksi tarvittavia muutoksia käsiteltiin: terveyden edistäminen kunnissa ja päätöksenteossa, yksilöiden motivaatio ja tukeminen, asiakaslähtöinen ja yksilöllinen terveydenhuolto, rahoitusmallien muutos sekä hankkeiden toimintamallien juurtuminen.

Haastatteluraportti on ensimmäinen osa tutkimusta, jossa luodaan muutospolkuja päätöksenteon tueksi. Tutkimuksen myöhemmissä vaiheissa haastattelututkimuksen tuloksiin yhdistetään kustannusvaikuttava tieto, ja muutospolut validoidaan ja muokataan yhdessä kansallisten toimijoiden kanssa työpajoissa.

Pääset tutustumaan haastatteluraporttiin tästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraa meitä:   Twitter Facebook  Youtube