Siirry suoraan sisältöön

StopDia-elintapaohjausmateriaali osana ryhmäohjausta

  • tehnyt

StopDia-tutkimuksen elintapainterventiossa käytetty ryhmäohjausmateriaali päivitettiin kesällä 2020. Alkuperäinen StopDia-ryhmäohjausmalli ja sen materiaali keskittyi tutkimuksen tavoitteen mukaisesti tyypin 2 diabeteksen ennaltaehkäisyyn elintapojen muutoksen keinoin. Päivityksen yhteydessä mallia sekä ryhmäohjausmateriaalia muokattiin soveltumaan paremmin myös muiden elintapasairauksien ehkäisyyn keskittyvien ryhmien käyttöön. Lisäksi tapaamisten kestoa pidennettiin ja ryhmäohjauskertojen lukumäärä kasvatettiin kuudesta seitsemään sisältäen nyt myös vuoden seurantatapaamisen. Viittaukset tyypin 2 diabetekseen korvattiin viittauksilla elintapasairauksiin yleisesti. Myös tapaamisten sisältöjä ja ohjeistuksia päivitettiin.

Materiaali kattaa noin vuoden mittaisen, seitsemän tapaamista sisältävän terveellisten elintapojen edistämiseen kannustavan ryhmäohjauksen. Materiaalissa on oma ohje- ja työvihkonsa sekä ohjaajille että osallistujille. StopDia-ryhmäohjaus soveltuu toteutettavaksi niin terveydenhuollossa kuin yksityisten järjestöjenkin toimesta. Tapaamiset voi tarvittaessa toteuttaa myös etäyhteyksin.

StopDia-elintapaohjausmateriaali on saatavilla StopDia tutkijoilta Reija Männiköltä ja Pilvikki Absetzilta ja sitä voidaan käyttää osana StopDia-ryhmäohjausmallia.

 

 

 

 

 

Seuraa meitä:   Twitter Facebook  Youtube