Tiedonhakijan opas on suunnattu kaikenlaisille tiedonhakijoille riippumatta siitä, oletko opiskelijana Itä-Suomen yliopistossa tai tarvitsetko muusta syystä lisätietoa tiedonhausta. Opas keskittyy ennen kaikkea julkaistun tieteellisen tiedon hakemiseen.

Tieteellinen tieto on luonteeltaan systemaattista, objektiivista ja perusteltua, ja tieteellisen tutkimuksen tuloksia julkaistaan artikkelien ja kirjojen muodossa. Kirjastoihin, tietokantoihin ja avoimeen verkkoon tallennetuista tieteellisistä julkaisuista voit hakea tietoa hakukoneiden ja tietokantojen avulla. Ehkä tarvitset myös hakusuunnitelman, johon sisältyy aihettasi vastaavien hakusanojen ja -lauseiden ideoiminen?

Johdannosta löydät myös Tiedonhakuprosessia ja tiedonhaun suunnittelua käsittelevän osion. Voit siirtyä siihen suoraan alla olevasta linkistä:

Tiedonhakijan opas, jonka tekijät ovat Anni Tarkiainen, Marika Mahlavuori, Jussi Hyvärinen, on tekstin osalta lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Oppaan kuvia ei lisensoida. Kiitos Itä-Suomen yliopiston kirjaston Opetus- ja tietopalveluiden henkilöstölle yhteistyöstä.