Kotimaisten artikkeleiden haku
Kotimaiset lehdet ovat usein tieteellisen ja ammatillisen välimaastossa. Niitä ei kuitenkaan kannata unohtaa, kun osoittaa perehtyneisyyttä aiheeseensa.
Kotimaisiin artikkeliviitetietokantoihin seurataan tieteellisyydeltään ja ammatillisuudeltaan eri tasoisia lehtiä, joten kannattaa olla kriittinen. Tarkista viime kädessä ainelaitokseltasi suhtautuminen tiettyyn lehteen ja sen artikkelien käyttöön lähteinä. Lehden tieteellisyyden arvioinnissa voit käyttää apuna esim. Julkaisufoorumin antamaa luokitusarviointia. Lisätietoa Julkaisufoorumista löydät osiosta Mistä tiedän, onko julkaisutieteellinen.
Muista, että vaikka aihe olisi Suomea koskeva, tutkimuksia julkaistaan myös englanniksi kansainvälisissä julkaisuissa.
Vain pieni osa kotimaisten lehtien artikkeleista löytyy kokoteksteinä
Kotimaisia artikkeleita kannattaa lähteä hakemaan Kansallisen Finnan kautta (linkki avautuu uuteen välilehteen).
Kun haet UEF-Primon kansainvälisiä artikkeleita tai elektronisia aineistoja suomeksi, voit löytää yksittäisiä suomalaisia artikkeleita. Älä jää niiden varaan, kun teet tiedonhakua opinnäytetyötäsi varten!
Kansallisesta Finnasta löytyvät myös Varastokirjastossa olevat lehdet (etenkin kansainvälisten ja kotimaisten lehtien vanhempia vuosikertoja painettuna). Varastokirjastosta voit tilata pienellä maksulla artikkelikopioita siellä olevista lehdistä kaukopalvelun kautta. Muualta tilausmaksut ovat korkeammat (kts. hinnasto, linkki avautuu uuteen välilehteen).
Vain osa artikkeleista löytyy kokoteksteinä tietokantojen kautta. Lisätietoa julkaisun saatavuudesta ja jäljittämisestä löydät osiosta Miten saan julkaisun käyttööni. Artikkelin jäljittämiseen tarvitset artikkelin viitetiedot. Kun haet artikkeleita Kansallisesta Finnasta, rajaa haku jälkikäteen artikkeleihin:
Artikkelin viitetiedot näkyvät tuloslistauksessa, mutta tarkemmat tiedot saat menemällä kokotietoihin klikkaamalla artikkelin otsikkoa:
Ellei Googlekaan löydä haluamaasi artikkelia, voit joutua jäljittämään painettua lehteä kirjastoista tai kaukopalvelun kautta. Katso seuraavan linkin takaa muita kotimaisia tietokantoja: