UEF-Primo – portti aineistoihin

UEF-Primo on hakupalvelu ja portti aineistoihin

UEF//Primo (linkki avautuu uuteen välilehteen) on Itä-Suomen yliopiston kirjaston painettujen ja sähköisten aineistojen hakupalvelu. Haut kohdistuvat oletusarvoisesti kirjaston kokoelmiin eli kirjoihin ja lehtiin, mutta haun kohteena voi olla kansainväliset artikkelit, elektroniset aineistot tai kaikki tarjolla oleva aineisto.

Kun haet kirjoja, lehtiä, kansainvälisiä artikkeleita tai tietokantoja, ota UEF-Primo lähtökohdaksi. Olet oikeutettu käyttämään maksullisia lisensioituja e-aineistoja myös yliopiston sisäisen verkon ulkopuolelta UEF-käyttäjätunnuksilla. Käytä linkkiä ’Saatavilla verkossa’ – ’Kokotekstin saatavuus’. Tunnukset kysytään, kun aukaiset aineistoa eli artikkelia tai e-kirjaa. Vaihtoehtoisesti voit ensin kirjautua UEF-Primoon tunnuksillasi.

Kuvakaappaus UEF-Primon aloitussivusta. Ympyröitynä on kirjautumislinkki oikeassa yläkulmassa, hakutyypit ja linkit hakulaatikon yläpuolella sekä huomautus: kirjaudu sisään saadaksesi täydelliset tulokset ja tehdäksesi varauksia.
UEF-Primon aloitussivulla on linkkejä hakutapoihin ja hakuohjeisiin.

Kirjaston sivuiltä löydät elektronisten aineistojen etäkäyttöön hyvän ohjeen (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Kirjaudu UEF-Primoon, kun haluat:

  • uusia lainojasi tai tehdä varauksia
  • tallentaa omia suosikkejasi tai hakuja
  • siirtää viitteitä Refworksiin tai Endnote Webiin
  • olla varma, että saat täydelliset tulokset. Tulosmäärä voi olla pienempi, kun et kirjaudu.

UEF-Primon aineistot:

  • Itä-Suomen yliopiston kirjaston lehdet ja kirjat, sekä painetut että sähköiset
  • UEF Electronic Publications – Itä-Suomen yliopiston elektroniset julkaisut
  • E-lehdet ja tietokannat
  • Kansainvälisiä e-aineistoja, lähinnä artikkeleita (Primo Central Index)

Primon aloitussivulta löydät kompaktin pikaoppaan tiedonhakuun UEF-kirjastossa (linkki avautuu uuteen välilehteen). Huomaa myös muut linkit, kuten kirjaston lomakkeet ja e-aineistojen käyttöoikeudet.

Kotimaisia artikkeleita (mm. ARTO-tietokannan artikkelit ja kirjastojen, museoiden ja arkistoiden aineistoja ympäri Suomea) ja Varastokirjaston aineistoja löydät Kansallisesta Finnasta (linkki avautuu uuteen välilehteen). Kotimaisia terveystieteiden artikkeleita löydät parhaiten Medic-tietokannasta (linkki avautuu uuteen välilehteen).
Näiden tietokantojen sisältöä et löydä UEF-Primon hakua käyttämällä.