Viikon vinkki 16/22

Digipedagogiikan kehittäminen ja Digivisio 2030

”Digivisio 2030” on varmasti vilahdellut tietoisuutesi rajamailla, ellet ole jopa osallistunutkin kaikille avoimiin webinaareihin ja verkkovälitteisiin työpajoihin kuluneen parin vuoden aikana.

Digipedagogiikan visiotyöskentely on osa Digivisio 2030 -hanketta. Digipedagogiikan osalta on edetty niin, että webinaarityöpajojen tuloksena nyt on tarjolla visioehdotus kaikille kommentoitavaksi. Aada Willberg ja Tuula Heide kiittävät kaikkien tähänastisesta kallisarvoisesta panoksesta. He kutsuvat kaikki tutustumaan visioehdotukseen ja kommentoimaan sitä Howspacessa.

Howspaceen pääsyä varten ota ensin yhteyttä Tuula Heideen, ellei sinulla jo ole kommentointilinkkiä aiemman osallistumisesi perusteella.

Kommenttien pohjalta tiimi viimeistelee korkeakoulujen yhteisen tahtotilan digipedagogiikan kehittämiseksi, joka käsitellään korkeakoulujen opetuksesta vastaavan johdon työpajassa 2.6.2022.

Jos kaipaat tiivistystä Digivisio 2030:n kokonaiskuvasta, suosittelen tutustumaan Tapani Martin kesäkuussa 2021 julkaisemaan Digivisiota tiivistävään ja analysoivaan blogitekstiin ”Miten nähdä korkeakoulujen Digivisio 2030 -hankkeen tulevaisuuteen”. Häntä lainatakseni:

Digivisio 2030 -hankkeen kuvauksessa mainitaan: ”Oppijan hyöty on kehittämisen keskiössä”. Konkreettisina hyötyinä mainitaan mm. digitaalinen pedagogiikka, kehittynyt opintotarjonta ja käyttäjäystävällinen ohjaus.

Juuri tällä hetkellä ollaan siis muotoilemassa tätä konkretiaa. Ota kantaa!

Lisäksi Itä-Suomen yliopistolla järjestetään 20.5. Digivision RoadShow:

Tervetuloa mukaan Kohti oppimisen tulevaisuutta – Digivisio 2030 -webinaariin!

Itä-Suomen yliopisto järjestää Digivisio 2030 -webinaarin perjantaina 20. toukokuuta 2022 10.00–11.30. Digivisio 2030 on kaikkien suomalaisten korkeakoulujen yhteinen hanke, jossa viitoitetaan oppimisen tulevaisuutta. Tutustu Digivisioon jo etukäteen hankkeen verkkosivuilla ja katselemalla lyhyet videot siitä, millaisessa muutoksessa oppimisen maailma on:

UEFin Digivisio -webinaarissa esitellään hanketta, sen tavoitteita ja miten digivisiota toteutetaan Itä-Suomen yliopistossa. Toukokuun webinaari on suunnattu yliopiston laitosjohdolle ja hankkeen keskeisille toimijoille, mutta mukaan voivat tulla muutkin UEFlaiset, joita asia kiinnostaa.

UEFlainen, ota yhteyttä Petri Hynyseen, petri.hynynen(at)uef.fi, jos haluat mukaan!

Ohjelma 20.5.2022 klo 10.00–11.30:

  • Webinaarin pj. akateeminen rehtori Tapio Määttä
  • Digimatkan varrelta – UEFin oppimisympäristöjen kehittyminen/ rehtori Jukka Mönkkönen
  • Digivisio 2030 -hankkeen esittely/ digijohtaja Marko Holmavuo
  • Saavutettava jatkuvan oppimisen koulutustarjonta/ johtaja Tero Karjalainen, Jatkuvan oppimisen keskus
  • Pedagogiikan ja oppimisympäristöjen kehittäminen UEFissa – Digivisio kehityksen vauhdittajana/ oppimisympäristöjen kehittämisjohtaja Kari Korhonen, Opintopalvelut

Mitä digivisio tarkoittaa UEFissa, mitä seuraavaksi?

Kommenttipuheenvuorot:

  • Sami Tanskanen, ISYY:n hallituksen puheenjohtaja
  • Piia Siitonen, yliopistonlehtori, verkko- ja monimuotopedagogiikan fasilitaattori, farmasian laitos
  • Sanna Vehviläinen, opinto- ja uraohjauksen professori, kasvatustieteiden ja psykologian osasto

Vinkin muotoili Susanna Kohonen.

Vastaa