Viikon vinkki 15/2023

Panopto-ohjeistuksia: Tallenteiden siirto mediapalvelimelta Panoptoon

Yksityiskohtaisia, askel askeleelta ohjaavia Panopto-ohjeita on saatavilla UEFin eLearn-Moodlessa. Kolmoslukuun on koottu linkkeineen ”opettajan prosessia” eli ne vaiheet ja asiat, jotka opettajien kannattaisi huomioida siirtäessään tallenteita mediapalvelimelta Panoptoon.

Linkit on poistettu alla olevasta tekstistä, kirjaudu UEFin eLearniin, jotta pääset lukemaan alkuperäiset ohjeet linkkeineen:

”Tähän lukuun on koottu lista siitä, miten voit ja/tai kannattaa edetä tallenteiden siirrossa.

  1. Lataa tallenteesi mediapalvelimelta (media.uef.fi) koneellesi MP4-tiedostoina. Voit ladata ne valmiiksi eri kansioihin, riippuen siitä, millaisiin kansioihin haluat ne Panopto-videopalvelussa. Poista samalla mediapalvelimelta tallenteet, joita et tarvitse.
  2. Voit etsiä myös Moodlen kautta tallenteita, jotka liittyvät samaan opintojaksoon.
  3. Mikäli opintojaksolla on useiden opettajien tekemiä tallenteita, kannattaa lukea [aiheeseen liittyvät] vinkit.
  4. Mikäli olet lisännyt mediapalvelimella tallenteeseen tekstitystiedoston, lataa se erikseen mediapalvelimelta (ellei se ole vielä tallessa koneellasi). Jos tekstitystiedosto on jo manuaalisesti katsottu kuntoon, on se todennäköisesti laadukkaampi kuin Panopton automaattitekstitys.
  5. Tee tarvittavat kansiot Panoptoon ja lataa tallenteet kansioihin.
  6. Anna tarvittavat käyttöoikeudet tallenteisiin ja/tai kansioihin, tai määrittele ne myöhemmin tarpeen mukaan.
  7. Etsi Moodle-kurssialueilta linkit ja upotukset tallenteisiin, ja vaihda ne Panopton vastaaviin.

    Huom! Testaa – tai pyydä kollegaasi testaamaan – ensin yhdellä linkillä tai upotuksella, että käyttöoikeudet on varmasti oikein määritelty, ja tallenne aukeaa.”

Vastaa