Viikon vinkki 18/2021

Oletko jo tutustunut DigiCampukseen?

DigiCampus.fi on OKM:n rahoittamassa kehittämishankkeessa tuotettu korkeakoulujen yhteinen oppimisympäristö, jossa on korkeakoulujen yhteisiä kursseja, kaikille avoimia kursseja (esim. moocit) sekä korkeakoulujen omia kursseja. DigiCampus.fi-ympäristön käyttöä tukee monikanavaista palvelua tarjoava DC-help -tukipalvelu, joka on hankkeen aikana tuotettu yhteistyössä viiden eri korkeakoulun kanssa.

Hanke päättyy, mutta DigiCampus.fi jatkaa. Oppimisympäristö ja sen loppukäyttäjien tukipalvelu jatkuu Mediamaisterin ylläpitämänä palveluna 1.7.2021 alkaen. Itä-Suomen yliopisto on sitoutunut palvelun käyttöön, joten voit edelleen käyttää DigiCampus.fi-ympäristöä esim. MOOC-kurssien tai verkostojen yhteisten kurssien tuottamiseen.

DigiCampus.fi järjestää myös koulutuksia. Seuraavaa koulutus on Pedagogisesti hyvä tentti ja sen käytännön toteutus, jonka aikataulu muuttui; se järjestetään 17.6.2021 klo 9.00-10.45.

Paikka: Zoomissa. Kirjaudu Haka-tunnuksillasi (tai vierailijana) DigiCampukseen. Linkki on kohdassa DigiCampus-koulutukset ja Spring 2021 training sessions.

Ilmoittautuminen: Koulutukseen ei tarvitse ilmoittautua. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne jää saataville DigiCampus-koulutukset sivustolle.

Kohderyhmä: Arviointia toteuttava opetushenkilöstö.

Oppimistavoite: Koulutuksen jälkeen osallistuja ymmärtää eri tenttikysymystyyppien vahvuuksia ja heikkouksia ja osaa laatia tenttikysymyksen Moodlella. Osallistuja saa yleiskuvan Moodlen arviointikirjan käytöstä kurssilla.

Ohjelma:

  • Pedagogisesti hyvä tenttikysymys, eri kysymystyyppien vahvuuksia ja heikkouksia (essee, monivalinta, lyhytvastauskysymys) / Sanna Siirilä
  • Tenttikysymysten laatiminen Moodlessa (essee, monivalinta, lyhytvastaus jne) / Perttu Suhonen
  • Moodlen arviointikirja / Viivi Seppänen

Vinkin tarjoili Sari Tervonen OPIsta

Vastaa